Kenan İmirzalıoğlu'nun Programa Katılan Kadın Yarışmacıya "Mansplaining" Uyguladığı Söylendi, İnsanlar İkiye Bölündü!

İyice tartışılması gereken bir konu.

Öncelikle size "Mansplaining" kavramını açıklayalım daha sonra da tartışılan meseleye geleceğiz.

Erkeklerin Her Fırsatta Kadınların Daha Az Bildiğini Gösterme Amacıyla Onları Aşağılaması: Mansplaining

Mansplaining kavramını bilmeyenler için "Erkeklerin kadınlarla girilen tartışmalarda ya da sohbetlerde her zaman baskın olması, karşısındaki insandan daha çok ve doğru bildiğini ima etmesi haliyle kadının da saçmaladığını düşünmesi bunu da tavırlarına yansıtması" olarak açıklayabiliriz.

Bu açıklamayla birlikte hemen Kenan İmirzalıoğlu meselesine geliyorum. Belki görmüşsünüzdür sosyal medyada "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasına katılan bir kadının videosu dönüyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Videodaki Aile hukuku uzmanı yarışmacı kadının aile yapılarıyla ilgili söyledikleri eleştirilirdi -o ayrı bir tartışma konusu- fakat diğer yandan da Kenan İmirzalıoğlu'nun tavrı tartışmaya neden oldu.

Twitter'da bazı kullanıcılar Kenan İmirzalıoğlu'nun yarışmacıya "mansplaining" uyguladığını söyledi.

@MertSusur

@aslialpar

@TheWitchofOzz

Bunun yanında bu düşünceye katılmayanlar da vardı ve Twitter bu konu üzerinden ikiye bölündü.

@anilized

@likeayalcin

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce Kenan İmirzalıoğlu yarışmacıya "mansplaining" uygulamış mı? Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
02.12.2019

Haksızlık edildiğini düşünüyorum. Kenan İmirzalıoğlu burada sunucu konuğu ve programı kontrol altında tutmakla yükümlü.Bu yüzden Türk toplumunun ahlaki değerlerine ve karşısında ki insanın düşünce yapısına zarar vermeyerek durumu kontrol altında tutmaya çalışmış. O yüzden ben bu konunun tartışılmasının vakit kaybı olduğunu düşünüyorum.

03.12.2019

Bir kadın olarak feminist duyguların bazen bazı insanlarda abartıya kaçtığını düşünmekteyim ki bu bence feministliğin eşitlik mantığıyla ters düşmekte. Adam orda ataerkil bir tutum sergilememiş. Siz daha iyi bilirsiniz diyen bir adama karşı evet ben daha iyi bilirim diye ukala ama kafadan istatistik sallayan, altının simgesini bilmediği halde biliyormuş gibi rol kesen, cahil ama cehaletinin farkında olmayan bir birey var. Roller tam tersi de olabilirdi. Ekrandaki beyfendi kadar naif olsa şu toplumda erkekler hiç bir sorun kalmaz zaten. Yani kısaca bok atmayın algısı bozuk gerzekler.

02.12.2019

Kadın "%90'ı böyle hede hödö" diyince sorun yok. Kenan İmirzalioğlu "kendi adıma" diyerek konuşunca vooouuuvv. Ne vouuvv amk.

TÜM YORUMLARI OKU (101)