Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yayınladığı 'Alevi' Videosundaki Merak Uyandıran Kitaplar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter'da yayınladığı 'Alevi' başlıklı videosu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklama bir yandan yorum yağmuruna tutulurken diğer yandan da kitaplığındaki ve masasındaki kitapları da dikkat çekti. Peki o kitaplar hangileriydi?

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabında yayınladığı 'Aleviler' başlıklı videosunda gençlere seslendi.

Tarihsel olarak nitelendirilen Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda "Unutma, tek bir oyla sen bu ülkeyi can yakan mezhep tartışmalarından, bataklığa dönüştürülen Orta Doğu'dan çekip çıkaracaksın, ait olduğu yere taşıyacaksın" ifadelerini kullandı.

'Artık kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları ve farklılıkları konuşmayacağız. Ortaklıklarımızı ve ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? “Alevi olmaz” diyen bu sisteme “Doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur” diyecek misin?' dedi.

CHP liderinin sözleri ise sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Birçok isim ve kullanıcı açıklamanın ikna edici olduğunu belirtti.

Size burada tepkileri aktarmıştık:

Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" Konuşması "Tarihsel" Olarak Nitelendirildi: İnsanlar Açıklamaları Nasıl Yorumladı?

Kılıçdaroğlu'nun 'Aleviler' başlıklı videosunu buradan izleyebilirsiniz:

Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı videodaki açıklamalarının yanında kitaplığında yer alan kitaplar da dikkat çekti. Peki bu kitaplar hangileri?

Bir Avuçtular, Deniz Oldular

Ece Güner Toprak- Başarabiliriz

Caner Çevik- Dersim'in Yazılamayan Hikayesi

Hüseyin Cengiz- Ve Sonra Yol Bitti

S. Frederick Starr - Kayıp Aydınlanma

Süleyman Yıldız - Seyyid Kureyş Kureyşan Ocağı ve Alevilik

Burhan Akgün - Karanlıkta Açan Gül

Soner Yalçın - Saklı Seçilmişler

Kemal Kılıçdaroğlu - Adalet

Sizin dikkatinizi çeken başka bir kitap oldu mu? Haydi yorumlarda konuşalım!

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
YORUMLAR
20.04.2023

Kayıp Aydınlanma çok güzel bir kitaptır.İslam coğrafyasındaki geri kalmışlığın sebebini dış güçlerde değil içeride aramak isteyenler için Barnard Lewis'ib Hata Neredeydi kitabını da önerebilirim...

En çok göze çarpan "Dersim'in yazılamayan hazin hikayesi" isimli provokatif kitap. Dersim harekatında Atatürk'e yönelik iddialar yer alıyor. İçi kaldıran varsa buyursun Atatürk'ün partisine çöreklenip alevi mezhepçiliği yapan, gece gündüz Sabiha Gökçen'e sövüp seyit rıza güzellemesi yapanların partisine oy versin. Ha içiniz kaldırmıyorsa, savunma sanayisine yatırımlar yapan, TCG Anadolu'yu, TOGG'u, İstanbul Havalimanı'nı ve daha nice yatırımları hayata geçiren bir Cumhur İttifakı da var karar sizin, vatansever yurttaşlar.

sizsiniz ulan provakatif olan, bu ülkeyi ayrıştıran kutuplaştıran insanları düşüncelerimden dolayı hapse atan, insanları yoksul bırakan, Atatürk'e ayyaş diyen, hakaret eden, din adı altında insanları sömüren, çocuk tecavüzlerine göz yuman daha neler neler, az kaldı kurtulacağız bu karanlık rejimden sizde özgürlükten yana iseniz verirsiniz oyunuzu, Atatürk'ün Cumhuriyeti'ni yok edenlerin Atatürk hakkında konuşması da çok komik neremle güleyim bilemedim.

20.04.2023

seyh saİti siktik öldü bu ülkede dersim diye biryer yok devlentin tunçeli var yani Tunceli sakın yüzde 90ı Atatürk'çü olan bir tabanın kırmızı çizgileriyle oynamaya kalkma, ne sen ne başkası Atatürk'ü tartışacak çapta değilsiniz tabanını cihangir solcularından ibaret sanıp yanılgıya düşme 14 mayısta siyasal islamcıları nasıl yollayacaksak senide o şekilde yollamayı biliriz

TÜM YORUMLARI OKU (10)