Kemal Kılıçdaroğlu İddialı: ‘Ucu Nereye Giderse Gitsin O Para Geri Alınacak!’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altı partinin dahil olduğu Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olmuştu.

Kılıçdaroğlu, Sözcü Gazetesi’nden Aytunç Erkin’e yaptığı açıklamalarda, sık sık dile getirdiği kayıp 418 milyar doların geri alınacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun, “Adaylığınız açıklanana kadar geçen sürede ‘Sadece 5'li çete değil bazı finans çevreleri’ tarafından da size karşı duvar örüldüğünü söylediniz. Bugün de bu finans çevrelerinin size karşı duvar olacağını düşünüyor musunuz?” sorusuna verdiği cevap şu şekilde;

“Bu duvarı nasıl yıkacaksınız? Bakın; altılı masanın bir ortak politikalar metni ve bu metinle birlikte de bir anayasa önermesi var. Bu iki metnin özeti size göre nedir derseniz, demokrasidir, hak- hukuk adalettir.”

“Ama yaşamın her alanında hak, hukuk ve adalettir. Siyasette, eğitimde, sanatta, iş dünyasında, çalışma hayatında, doğa politikalarında, ekonomide; her alanda hak, hukuk ve adalet. Haliyle biz yaşamın her alanında demokrasiyi tesis edeceğiz ve adaleti sağlayacağız.”

“Bakın, bu ülkenin 418 milyar doları çalınmış. Kim çaldı, nasıl çaldı ortaya çıkacak. Ortaya çıkmakla da kalmayacak; her kuruşu geri alınacak. Yağma düzeni son bulacak, nepotizm, kayırmacılık son bulacak. Ucu nereye gidiyorsa gitsin. Evrensel hukuk kaideleri içinde, kesinlikle ve kesinlikle hukuk içinde kalınarak yapılması gereken ne varsa yapılacak. Bunun önünde durmak isterlerse kendileri bilir. Tercih onların…”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

"Devrimciyim" Diyen Ağca'dan Kılıçdaroğlu'na Destek
Kemal Kılıçdaroğlu: ‘50 Bin Kişinin Ölümünden Kim Sorumlu?’

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
14.03.2023

taşşana beton yetmez ama yinede seni hala beğenmeyenler var be kemal emmi. al gel şu paralarıda keyfimiz yerine gelsin. bide şu alkol fiyatlarını normale döndür artık 500 TL rakı mı olur amk. altın tozu mu bu.

14.03.2023

Hak hukuk ile o para biraz zor geri alınır. CB olursa hazır elinde tüm yetkiler varken bunları yapması lazım. Basit bir alacak verecek davası bile 5-10 yıl süren memlekette 418 Milyarı bu kanunlarla almaya çalışmak biraz zor. Çıkart kanun hükmünde kararnameleri el koy şu şimdi şey ettik milletin anasını diyenlerin mallarına...

14.03.2023

Daha önce de söylemiştim, eğer hükümet değişirse yeni gelecek olanın işi çok diye. Umudumuz; fakiri daha fakirleştirip zengini daha da zenginleştiren bu düzenin değişmesi elbette. Gidenin hesabı elbet sorulmalı lakin elde edeceğimiz muhtemel olan bir bardak soğuk sudur. İhmali olan, dahili olan, uzaktan yakından ilgisi olan herkes yargılanmalı. Seneler sürecek adaleti de istemiyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (15)