Kemal Kılıçdaroğlu, Asgari Ücret Önerisini Açıkladı

Yeni yıla sayılır günler kala milyonlarca çalışan gözünü asgari ücrete çevirdi... Asgari ücret için 4. toplantının tarihi henüz belli olmazken, hükümet ve sendikalar arasında düzenlenen son pazarlık toplantıları sürüyor.

'Aile Destekleri Sigortası Tanıtım Toplantısı'na katılan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretteki beklentilerini yineledi. Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada asgari ücretin 5 bin 500 TL olması gerektiğini söyledi.

"384 dolar olsun"

Yakın zamanda ücretin belirleneceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, 'Adı üstünde asgari ücret, yani en düşük ücret. Bir ailenin geçinmesi için en düşük ücret bu. Bakınız bu yılın başında 2021 yılının Ocak ayında asgari ücret net 2 bin 825 liraydı o günkü dolar kuru 384 dolar. Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların (5.482,91) karşılığı olan Türk Lirası'nı versinler. Yani yılbaşındaki hakkını yıl sonunda da teslim etsinler' dedi.

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
14.12.2021

Chpli belediyeler bu miktarı versin kendi çalışanlarına işte o zaman hükümet gerçekten köşeye sıkışır. verse bi dert vermese bi dert. Topyekün saldır Kılıçdaroğlu başka yolu yok

14.12.2021

en az 10.000tl lazim

14.12.2021

5000'de olsa 10000'de olsa enflasyondan dolayı hiçbir anlam ifade etmez. Çünkü alım gücü düşük. Siz sanıyor musunuz ki asgari ücret yükseldikten sonra zamlar olmayacak. Haa işte o zamlardan sonra aldığın o maaşın bir anlamı olmayacak. Maaş eriyip gidecek. Yani cepten yemeğe devam

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ