Kedisini Kutuya Koyup Postayla Barınağa Gönderen Adama 2 Bin Dolar Para Cezası

Tayvan'da kedisine artık bakmak istemeyen adam, kedisini hayvan barınağına götürmek yerine bir kutuya koyup postaya verdi. Barınağa sağ salim ulaşan kedinin sahibi,  hayvanları koruma cezasından suçlu bulundu ve yaklaşık 2 bin dolar para cezasına çarptırıldı. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, soyadı Yang olarak açıklanan 33 yaşındaki adam bakmak istemediği kedisini postayla hayvan barınağına gönderdi.

Bakacak vakti olmadığı için hayvanı barınağa göndermek zorunda kaldığını söyleyen Yang, daha önce bacağından sakatlanan kedinin akapunktur dahil bazı tedavilere rağmen yürüme güçlüğü çektiğini belirtti.

Yaklaşık 2 bin dolar para cezasına çarptırıldı

Yang, hayvan koruma yasalarını çiğnemekten suçlu bulundu ve para cezasına çarptırıldı. Yang, her yerini bantladığı bir koliye koyduğu Scottish Fold türü kedisine kuduz aşısı yaptırmadığı için de yaklaşık bin dolar ceza aldı.

Kedinin sağlık durumu ise iyi

Tayvan Hayvanları Koruma Dairesi Başkanı Chen Yuan-chuan, 'Hayvanlar yeterince hava almayan bu tür kutularda havasızlıktan ve susuzluktan ölebilir, kapalı kaldıkları için travma geçirebilir' dedi.

Chen, hayvanlarına artık bakamayacaklarına karar verenleri yasal prosedürleri izlemeye çağırdı.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
11.01.2019

allah hayvanlara iyi davranmayan herkesin belasını versin

11.01.2019

allah verdiği belanın onda birini mazlumları o hallere düşmeden önce korumaya ayırsa, her şey bambaşka olurdu. ama sanırım onun da gücü ona yetiyor.

12.01.2019

İnşallah bir gün bunun da hasta, yaşlı ve sakat olduğu günler geldiğinde ona bakmaya vakti olmayan bi evladı olur da eline yol parasını sıkıştırıp "Al bakalım yol paranı aşağıdan otobüs geçiyor bin ona son durakta in. Sor insanlara yaşlı bakımevini sana yolu tarif ederler. Hadi selametle!" deyip kapıyı küt diye yüzüne kapatır.

11.01.2019

Sen nasıl bir aptalsın!

TÜM YORUMLARI OKU (11)