Kedilerinin Sağlığı Konusunda Ekstra Hassas Olan Ailelere Özel 10 İpucu

Minik patili dostlarımızın sağlığı oldukça önemli. Tabii ki sağlık konusu götürülen veteriner ziyaretleri ile bitmiyor. Kedinizin sağlığı için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları ve önemli noktalar bulunuyor. Gelin birlikte keşfedelim!

1. Düzenli veteriner kontrollerine gitmeyi ihmal etmeyin.

Kedinizi düzenli olarak veterinere götürmelisiniz çünkü veteriner kontrolleri erken teşhis ve tedavi için önemlidir. Düzenli veteriner kontrolleri ile patili dostunuzdaki olası bir hastalığı veya durumu önden fark edip önlem alabilirsiniz.

2. Tırnaklarını kesmeyi ihmal etmeyin.

Kedilerin tırnakları tahmin ettiğimizden de hızlı uzar ve uzadıkça da patilerindeki etlere batabilir veya yürümesini zorlaştırabilir. Aynı zamanda uzun tırnaklarını bir yerlere de takabilir. Bu yüzden eğer siz kesebiliyorsanız düzenli olarak kesmeyi, kesemiyorsanız da veterinerde kestirmeyi ihmal etmeyin.

3. Rutin olarak tüylerini tarayın.

Kedinizin tüyleri ister uzun ister kısa olsun düzenli olarak taramanız gerekir çünkü kediler tüylerini yutabilmekte bu da onların kusmasına sebep olmaktadır. Aynı zamanda derisi için de tüylerinin topaklaşmaması ve nefes alması önemli olduğundan düzenli olarak taramalısınız.

4. Taze su verin.

Kedinizin böbrek sağlığı için içtiği su gerçekten de önemli. Yemekten veya tozdan dolayı suyu kirlenebilir. Düzenli olarak kontrol edip taze su ile değiştirmeniz oldukça önemlidir.

5. Düzenli olarak parazit kontrolü yaptırın.

Parazitler kedinizin sağlığı için risk oluşturabilir. Bu yüzden bu adımı ihmal etmemek oldukça önemli. Parazitlerin önlenmesi için kedinize düzenli olarak iç ve dış parazit ilaçları uygulayın.

6. Obeziteyi önleyin.

Kedinizin mamasını ne sıklıkla yediğini ve kilosunu kontrol edin çünkü bazen mamayı fazla yemesi veya yediği mamanın içindekiler onun daha hızlı şekilde kilo almasına sebep olabilir ve bu da obeziteye sebep olabilir. O yüzden obeziteyi önlemek için kilosunu koruyacak şekilde yemesine destek olun.

7. Stresini azaltın.

Bazen evdeki kişilerden veya başka kedilerden rahatsız olabilirler. Ya da tamamen bunlardan bağımsız kedinizi bir şey huzursuz hissettirebilir ve strese girebilir. O yüzden kedinizin stresini azaltmaya odaklanın. Ona böyle zamanlarda ödül maması verebilirsiniz.

8. Sindirim sistemlerini çalıştıracak besinleri tercih edin.

Veterinerinizin önerisi ile kedinizin sindirim sistemini doğru şekilde çalıştıracak ve daha kolay sindirmesini sağlayacak vitaminler, besinler veya ek takviye gıdaları tercih ederek kedinizin sindirimine yardımcı olabilirsiniz.

9. Her gün yaş mama vermemelisiniz.

Hem sindirimi hem de diş sağlığı için kedinizin her gün yaş mama yemesi onun için sağlıklı değildir. Veterinerinizin önerdiği ölçüde yaş mama vererek onu koruyabilirsiniz.

10. Diş sağlığına önem verin.

Genellikle kedilerin diş sağlığı ihmal edilen konular arasında yer alıyor ama oldukça önemli. Diş sağlığına uygun yiyecekleri tüketmesi ve elinizde imkan varsa veteriner kontrolünde dişlerine baktırmanız, düzenli olarak bakım yaptırmanız da ilerleyen dönmeler için oldukça önemli bir nokta.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti