Kediler Neden Sanki Kapının Ardında Cennet Varmışçasına Dışarı Kaçmaya Meraklı?

Kapı açılır açılmaz jet hızıyla kaçmaya hazırlanan kediniz mi var? Merak etmeyin yalnız değilsiniz, neredeyse tüm kediler maalesef ki aynı... Sahiden, dışarı çıkmaya neden bu kadar meraklılar? Yoksa onları dışarıdan çağıran özel uzaylı arkadaşları mı var? Kim bilir belki de öyledir ancak bilimsel açıdan yaklaşmakta fayda var!

Kediler, evcil hayvan olmadan önce vahşi yaratıklardı. Afrikalı vahşi kedilerden türemiş olan bu sevimli dostlarımız, aslında içlerinde hala o eski avcı içgüdülerini taşıyor.

Evde her ne kadar rahat bir yaşam sunsak da kedilerin doğaları gereği dışarıda keşfetme, macera arama ve hayatta kalma güdüleri hala aktif.

Özellikle çiftleşme dönemlerinde, bu içgüdüler daha da güçlenir. Eğer kediniz kısırlaştırılmamışsa, onu dışarıya çeken sebeplerden biri de üreme içgüdüsü olabilir.

Ancak kediniz kısırlaştırılsa bile tamamen kaçma arzusundan kurtulmaz. Çünkü avlanma, keşfetme ve bölge işaretleme gibi diğer içgüdüler devrede kalmaya devam eder.

Kediler doğada avlanarak hayatta kalırlardı. Şimdi evde mama kapları dolu olsa bile avlanma içgüdüsü onlarda kaybolmuş değil.

Kediler, sadece evin içinde değil evin dışındaki dünyayı da sahiplenmek isterler. Pencereden dışarı uzun süre bakan kedinizin aklında o bölgeyi "kendi bölgesi" yapmak olabilir.

Kaçıp dışarı çıkmaları, çevredeki diğer kedilere meydan okumak ve kendi bölgelerini işaretlemek istemelerinden kaynaklanabilir.

Bu durum, özellikle başka sokak kedileri veya mahalledeki diğer ev kedileri sık sık evin çevresinde dolaşıyorsa daha olasıdır.

İlginizi çekebilir:

Manyak Bunlar: Kediler Neden Kapalı Bir Kapı Gördüğünde Delirmişçesine Miyavlıyor?
Kediler Neden Gecenin 3'ünde Cin Görmüş Gibi Oraya Buraya Koşturur?
Sebepsiz Yere Pati Yedik Bile: Sarman Kediler Diğer Türlere Karşın Gerçekten Daha mı Deli?
Kediler Nasıl Oluyor da Hemen Hemen Her Durumda Dört Ayak Üstüne Düşmeyi Başarabiliyor?

Popüler İçerikler

Dudak Dudağa Öpüşmüşlerdi: Sıla Doğu ve Dilan Polat'a "Hayasızca Hareket" Suçundan Soruşturma Başlatıldı!
Bahçeli Sonrası Özgür Özel'den Çözüm Süreci Açıklaması: "El Yükseltiyorum, Kürtlere Devlet Teklif Ediyorum"
Adalet Bakanı Tunç ve AK Parti'den Yenidoğan Çetesi İçin Açıklama: "Devlet Bebeklerin Ölmesine İzin Vermez"
YORUMLAR
25.10.2024

Kaçaratto hangi dil?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ