Kedi ve Köpek Sahiplerinin İyi ki Böyle Bir Dosta Sahibim Dedikleri 10 An

Evcil hayvan sahiplenmek kadar dünya üzerinde iyi hissettiren bir şey yoktur bizce. Sokaklarda üşümek, aç ve susuz kalmak, bazen şiddete maruz kalmak yerine sıcacık bir yuvada karınları tok ve mutlu bir şekilde yaşamaları paha biçilemez. Listemizde kedi ve köpek sahibi olanların iyi ki dediği anları sizler için derledik.

1. Onların karınlarının doyması sizi çok mutlu eder.

Kedi ve köpekler yeryüzündeki bazen en savunmasız canlılar olabiliyor. Sahiplendiğiniz kedi veya köpeğe mama verip karınlarını doyurmak ve akabinde yüzünüzün gülmesi, paha biçilemez hislerden.

2. Yeni bir oyuncak satın aldığınız zaman onunla beraber havalara uçarsınız!

Evcil hayvanınıza oynayabileceği yeni oyuncaklar satın aldığınızda, gözlerindeki ışıltıyı hiçbir şeye değişmezsiniz. Çünkü onların mutluluğu sizin de mutluluğunuzdur.

3. En komik stand-up'çılara bile taş çıkartırlar!

Öyle şeyler yaparlar ki surat ifadeleri bizi kahkahalara boğar. Kedilerin doğa üstü canlılar görmüş gibi bir yere dikilip bakması, köpeklerin bir şey kırınca ya da dökünce ağlamaklı gözlerle bize kaçamak bakışlar atmaları hem kalbimizi eritiyor hem de gülmemek için kendimizi zor tutuyoruz.

4. Sabretmeyi en sevimli şekillerde öğretirler.

Evcil dostlarımızın tuvalet ihtiyaçlarını gidermelerini, mamalarını bitirmelerini ve daha birçok şeyi beklerken aslında bize sabretmeyi öğretiyorlar. Çünkü hayvan sahiplenmek güzel olduğu kadar sabır da gerektiren bir iş.

5. Sorumluluk bilincinizi arttırırlar.

Evcil hayvan beslemek sorumluluk bilincimizi katbekat arttırırlar. Mama saatlerini, aşı zamanlarını, gezmeye çıkarma saatini ve daha birçok ihtiyaçlarını aksatmamaya çalışırken bir bakmışsınız ki sorumluluk sahibi olmuşsunuz.

6. Hiçbir şey yapmasalar bile mutluluk hormonu salgılamamıza yardımcı olurlar.

Evet, kedi ve köpekleri izlemek bile vücudumuzda mutluluk homonu salgılanmasına neden oluyor. Keşke hayattaki her şey kedi ve köpeklerin bizi mutlu edebildiği kadar mutlu edebilse!

7. En yakın dostunuz olmaya her daim hazırdırlar.

Evcil dostlarımızla kurduğumuz bağ bizi her zaman iyi hissettirir. Kediler, eğer sahibi üzgünse onun kucağına oturup mırlamaya, köpekler ise onu koklayıp yalamaya başlar. Bu, 'lütfen üzülme, ben buradayım, yanındayım' deme şekilleridir. 🥺

8. Onlar sayesinde çok fazla hayvansever arkadaş edinmişsinizdir.

Köpeğinizi yürüyüşe ya da kedinizi veterinere çıkardığınız zaman elbet hayvansever insanlarla karşılaşmışsınızdır. Sosyal bir birey değilseniz bile mutlaka kedi veya köpeğinizi sevmek isteyen insanlarla arkadaş olmuşsunuzdur.

9. Hislerinin çok kuvvetli olduğunu söylemiş miydik?

Evcil dostlarımız hisleri güçlü olan canlılardır. Eğer mutsuzsanız veya hasta olacağınızı hissediyorsanız kedi ve köpekler bunları sizden daha önce hissedip sizinle iletişim kurmaya çalışıyorlar. Eğer depresyona girecekseniz dostlarınız onu önceden hissedip sizinle daha çok yakın olmaya başlarlar.

10. Koruma içgüdüleri ileri düzeydedir!

Eğer bir tehlikede olduğunuzu düşünüyorsanız kedi veya köpeğiniz bunu sizden önce hissedip tehlike unsuruna saldırmaya başlar. Patili dostlarınıza sevgi ve güvenle yaklaşıp onları koruduğunuz için onlar da sizi aynı şekilde korumak isteyeceklerdir.

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!