Kedi Nasıl Temizlenir? Kediler Yıkanır Mı?

Dünyada en çok beslenen evcil hayvan türlerinden biri de kedilerdir. Dünyada 70'den fazla kedi ırkı olduğu bilinmektedir. İnsanlar için önemli bir yere sahip kediler hem iyi bir dost olurken hem de haşaratlar için de iyi bir avlayıcıdır. İçgüdüsel olarak avlanmayı seven kediler avladıkları hayvanı yemeseler bile bundan hoşlanırlar. Ayrıca vücut yapıları esnek ve güçlüyken refleksleri de oldukça hızlıdır. Birçok memeli hayvan gibi kediler de insanlara oranla daha zayıf görme yetisine sahiptirler. Bunun yanında koku alma duyuları da insanlara oranla oldukça gelişmiştir. Kediler ve köpekler sıkça tercih edilen hayvanlar arasında yer alırken kedilerin bakımı köpeklere göre farklıdır. Bu durumda kedi sahiplenen insanların en merak ettiği konu kedilerin yıkanıp yıkanmayacağı oluyor. Peki, kediler yıkanır mı? Kediler nasıl temizlenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Çizgi filmlere konu olmuş ve sokakta görmeye alıştığımız sevimli dostlarımızdan biri de kedilerdir. Kediler oldukça zeki hayvanlar olarak bilinirken aynı zamanda tam bir insan canlısıdır. Oyun oynamayı seven kediler aynı zamanda karakterleri olan ve bunu çok net bir şekilde yansıtan hayvanlar olarak bilinirler. İnsanlar tarafından en çok sahiplenen hayvanlardan biri olan kedilerle vakit geçirmek oldukça eğlenceli olabiliyor. Birbirinden farklı yeteneklere ve karakterlere sahip kediler çok eski zamanlardan beri insanları yanında bulunuyorlar. Bu sevimli ve zeki dostlarımızın bakımı da bir o kadar kolay olmakla birlikte dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Bunlardan en önemlisi kedilerin temizlenme konusu olarak karşımıza çıkıyor. Kedilerin nasıl temizleneceğine ve yıkanıp yıkanmayacağına dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Kediler Nasıl Temizlenir? Kediler Yıkanır Mı?

Kediler zekalarıyla ön plana çıktıkları kadar temiz hayvanlar olarak da bilinmektedirler. Gün içerisinde kedilerin kendilerini sık sık yalayarak temizlediklerine şahit olmuşsunuzdur. Bazen sahipleri tarafından sevilen kediler bile kendilerini pis hisseder ve yalamaya başlarlar. Bunun nedeni ise kedilerin tükürüklerinde antiseptik bulunmaktadır ve kediler kendilerini yalayarak temizleyebilirler. Doğaları gereği böyle bir özellikleri bulunan kediler tükürüklerinde bulunan antiseptik sayesinde kendilerini mikroplardan, parazitlerden ve mantarlardan koruyabilirler. 

Bu yüzden kedilerin yıkanmakla da araları yoktur ve böyle bir durumda oldukça huysuz olurlar. Buna göre kedilerin yıkanmaya ihtiyacı yoktur. Suyla oynamaktan hoşlansalar da ıslanmaktan nefret edilen kedilerin pis olduğunu düşünmek ve yıkamaya kalkışmak mantıksız olacaktır. Kedinizi temizlemek için yapacağınız tek şey onu taramak ve dökülen tüylerinden kurtarmak olabilir.

Kediler Nasıl Yıkanır?

Bunun haricinde eğer kediniz çeşitli etkenlerden dolayı pislendiyse, örneğin bağırsakları bozulduysa, üzerine bir şey döküldüyse veya gereğinden fazla pislendiyse kedinizi bir kereliğe mahsus yıkayabilirsiniz. Fakat bundan önce yapmanız gereken şey kesinlikle tırnaklarını kesmek olacaktır. Çünkü yıkanırken can havliyle size zarar verebilir. Bunun haricinde kendi şampuanınızı veya sabununuzu kesinlikle kullanmayın çünkü bu kedinize zarar  verebilir. Kedinizi yıkamak için veterinerden bir kedi şampuanı alabilir veya sadece su kullanabilirsiniz. Soğuk veya sıcak olamayan ılık bir suyla yıkamayı tercih etmelisiniz. Aynı zamanda kedileri akan suyun altına sokmak yerine bir leğende veya küvette duran suyla yıkamanız daha sağlıklı olacaktır. Yüzüne çok fazla şampuan gelmemesine özen göstererek ve iyice durulayarak yıkama işlemini bitirebilirsiniz. Ayrıca kedinizi yıkarken ona masaj yaparak ve konuşarak sakinleştirebilirsiniz. 

Eğer bir arkadaşınız varsa siz yıkarken onunda kedinizi tutması yıkama işleminin hızlı ve zararsız bitmesini sağlar. Yine de tüm bunlar yerine ıslak bir bezle de temizleme işini halledebiliyorsanız bu şekilde temizlemeniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca fön makinasından korkan kedileri kuruturken havluyla iyice suyunu alabilirsiniz ve güneşli, sıcak bir günde yıkarak tüylerinin hızlı kurumasını sağlarsınız. Kedinizin ıslak kalması onu hasta edebileceğinden kurutma işlemine önem vermeniz gerekmektedir. Tüm bunlara dikkat ederek yıkamalı ve ekstrem bir durum olmadıkça da yıkamamanız kedinizin mutluluğu için yeterli olacaktır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Kedi Ne Yer, Nasıl Beslenir?
Köpek Nasıl Temizlenir? Köpek Nasıl Yıkanır?

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi