Kedi Girmeyen Eve Doktor Girer: Kedi Mırlamasının Bazı İlaçlardan Bile Daha Etkili Olduğunu Biliyor musunuz?

Biliyorsunuz, bu yazıyı okumanıza vasıta olan internet denen şey kedi fotoğrafları paylaşılabilsin diye icat edildi ve biz de kedileri her şeyden çok seviyoruz. Bunun yanında bu sevginin bizleri hem ruhen hem de bedenen iyileştiren bir yanı da var, bugün onu anlatmaya geldik.

Günün büyük kısmını uyuyarak geçirse de bir türlü ele avuca gelmeyen kedilerin hastası olduğumuz özelliği 'mırlamaları'.

Bizleri çevremize karşı daha iyi empati yapabilen kişilere dönüştüren kedilerin mırlaması da benzer bir dönüşüme yarıyor.

Kedi sahiplerine ilk müjde, bu mırlama seanslarının stresi doğrudan azaltıyor oluşu.

Alerjik bir yapınız yoksa fakat nefes darlığından şikayetçiyseniz de bu titreşimler bazı semptomları ortadan kaldırıyor.

Marshmallow musun nesin? 😍 Neyse, konumuza dönelim...

Bu doğrudan etkilerin yanında dolaylı olarak kedi mırlaması kalp krizi riskini de %40'a yakın seviyede azaltabliyor.

Her tatilin ardından yanında bir de ödemle gelenlerin ilacı da kedi mırlaması.

Kedilerin bizlere psikolojik artılarının yanında böylesi etkiler yaratması araştırmacıları hiç şaşırtmıyor aslında.

Kedileri sevmek için bir sebebimiz daha oldu ama bu sebepler olmasa bile kedilerin mucizevi varlıklar olduğunu biliyoruz.

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
15.06.2019

çok güzel bir bilgilendirme bizde ailecek tüm canlıları sevmekteyiz ..... fakat oğlumuz allerjik rinit rahatsızlığından dolayı evde bakamıyoruz. sağlık sorunu olmayanlara tavsiye ederim

17.06.2019

Farklı kedileri yıllarca evimde ve dışarıda besledim. Kedi denetimi Türkiye çapında gerçekten çok nadir yapılıyor. Duyarlılığı artırmak adına yapmamız gereken en önemli şeylerden biri sürekli kedilere mama alabilmek ve bu aldığımız mamaları doğru şartlarda kedi beslenimi konusunda ayarlamaktır. Hizmet kalitesi gereği kendi başıma yaptığım çalışmalar sonucu kartlı geçiş sistemi bağlantılarıyla kedilere yemek ve su veren cihazlar hazırladım. Kedilerin hizmetine sunduğum bu araçlarla üst düzey besin akışı sağlanmasına yardım ediyorum. Ekibim ve ben kedilerin sokak şartlarında güvenli yaşaması için normal işletmelerde kullanılan access geçiş kontrol sistemlerini entegre ediyoruz. Dış etkenlere karşı daha korumalı ortamlarda yaşamalarını hedefliyoruz. zksoftware kedi kartlı geçiş kontrol sistemleri

Bunu okurken yaninda yavru kedi olmasi ve kulaklarini kanatacak kadar yüksek sesle mirlamasi...

TÜM YORUMLARI OKU (18)