Keçiören'de Neler Oluyor? Son 5 Yılda 11 Kişi, Mart'tan Bu Yanaysa 126 Kişi 'Bulaşıcı Hastalık' Nedeniyle Ölmüş

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın açıklamalarının ardından, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs vaka ve vefat sayısı konusunda paylaştığı veriler tekrar gündeme geldi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, bugüne kadar 31 kişi koronavirüs kaynaklı olarak yaşamını yitirirken, salgının başladığı dönemden itibaren 126 kişinin de 'bulaşıcı hastalık' kaynaklı vefat etmesi, soru işaretlerini beraberinde getirdi. 

31 kişi kovid-19'dan, 126 kişi bulaşıcı hastalıktan hayatını kaybetti

Birgün'den Uğur Koç'un haberine göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin gerçek sayısı, resmi rakamların üzerinde.

Ankara Keçiören Belediyesi’nin vefat kayıtlarında, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitiren yurttaşların çok üzerinde olduğu görülüyor. 

İlçede Mart’tan bu yana yaşamını yitiren 31 kişi ‘Covid-19’ sınıflandırmasıyla kayda geçirilse de 126 kişi ‘bulaşıcı hastalık’ tanımıyla sınıflandırıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, ‘bulaşıcı hastalık’ tanımlı kayıplarının koronavirüs tedavisi gördüğünü söylüyor.

Salgın Ağustos ayında patlama yapmış

prnt.sc

Keçiören Belediyesi'nin verilerinde, bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatların Mart ayında 1, Nisan ayında ise 10 olduğu görülüyor. 

Temmuz ayında 18'e çıkan bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatlar, Ağustos ayında ise 76 olarak kayıtlara geçmiş.

Hayatını kaybedenlerin yakınları 'koronavirüs tedavisi' gördüğünü söyledi

Birgün gazetesi, bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden 126 kişiden rastgele 10 kişinin yakınlarına ulaştı.

Ulaşılan isimler, hayatını kaybeden yakınlarının koronavirüs tedavisi gördüğünü söyledi. Ulaşılan kişilerden bazıları, yakınlarının 1 aya yakın tedaviye rağmen kurtarılamadığını söylerken, bazıları da ilk etapta koronavirüs testi pozitif gelen yakınlarının, hayatını kaybetmeden önce yapılan testlerinin negatif çıktığını ifade etti.

İmamoğlu ve Yavaş, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin koronavirüs verilerinin gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

İmamoğlu ve Yavaş 'Korona Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor' Dedi: 'Şu Anda İstanbul Eşittir Türkiye'

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
01.09.2020

yalan haber inanmayın. doğalgaz bulduğumuzdan beri dış güçlerin oyunları bitmiyor...

01.09.2020

Kayıtlara covid diye geçmemesi için uzay aracı çarpma sonucu ölme bile yazarlar.

01.09.2020

Keçiörende oturan birisi olarak size ilçenin durumunu açıklayayım. Haftasonu yasaklarında polis felan gezmediği için caddenin bir arka sokakları (mesela benim oturdugum yer) sürekli dışarıda oluyordu. Bütün binadakiler aşağı iner birlikte oturur banklarda. Salgın yokken nasılsa suan da aynı şekilde davranıyorlar. Her kesin söylediği tek şey "nasipte varsa bize de bulaşır". Şuan tüm keçiören Hayat Eve Sığar uygulamasında kırmızı gözüküyor ve her hafta bir tanıdığım ölüyor. Ölen kişilerin ölüm nedeni yazmayan mı arasınız, salgın akciğerini bitirdiği için "akciğer yetmezliği" yazan mı ararsınız... Sözün özü azıcık evde oturun. Biraz canınız sıkılsın. Kendi canınıza acımıyorsanız başkalarına acıyın.

TÜM YORUMLARI OKU (9)