Keçiören Bebesiyiz Gardaş! Ankara'nın Keçiören'inde Yaşayanların Çok İyi Bildiği 13 Detay

Her yerli olmak başka da Ankaralı olmak ayrı bir güzel. Evet belki denizi yok, evet belki gri geliyor ama o size göre öyle... Özellikle şahsına münhasır ilçelerinin özellikleri saymakla bitmez. Biz şimdilik Keçiöreni ve Keçiörenliliği ele aldık. Bakalım doğru mu yapmışız?

1. Keçiören'in kendine has kilim desenli apartmanları meşhurdur. Bu mimari eğer Türkiye geneline yayıldıysa, çıktığı yer kesinlikle Keçiören'dir.

2. Adres tarif edilmesi gerektiğinde ilçenin merkezinde bulunan şelale üzerinden tarif yapılır. Gündüz ayrı, akşam ayrı bir havası vardır bu şelalenin.

3. Herhangi bir Keçiören sakinine "A Takımı" dediğiniz vakit hiç kimsenin kafasında o meşhur dizi belirmez.

4. Yazın her üç sokaktan biri elektro bağlamalı düğünlere, kına gecelerine ev sahipliği yapar; ortam şenlik havasına döner.

5. AVM denildiği zaman akla ilk önce Antares, Forum gibi yerler gelir; diğerleri daha arka planda kalmıştır.

6. Uzun yıllardır bitmeyerek Keçiörenlileri dert sahibi yapmış bir adet metrosu vardır. Hatta başbakan Binali Yıldırım "Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, hiç bitmesin" diye esprisini bile yapmıştır.

7. Aslında kimsenin keçi ördüğü yoktur. Resmi kayıtlara göre kiçi (küçük) viran, kelimeleri bugünlere Keçiören olarak gelmiştir.

8. Dutluk, Etlik, Asfalt, Şose, Gazino gibi semtlerin isimleri, bilmeyen için ilginç gelebilir ama bir Keçiörenli için oldukça sıradandır.

9. Fatih Köprüsü'nde trafiğin açılmasını beklemiş her Keçiörenli, hayatının en büyük sabır sınavlarından birini vermiş sayılır.

10. İnsanların birbirlerine isimleri yerine GARDAŞ diye hitap ettiği en önemli Ankara ilçesi Keçiören'dir.

11. Mahalle kültürünün gittikçe yok olduğu günümüzde, Keçiören sokaklarında oyun oynama şansı yakalayan binlerce çocuk bulursunuz.

12. Çok fazla park ve bahçe olduğu için insanlar özellikle yaz aylarında buralarda uzun saatler geçirir. Akşam geç saatlere kadar bile çay içilip çekirdek çitlenir.

13. "Ankara'nın bağları da büklüm büklüm yolları"nın büyük kısmı Keçiören'in eski halidir çünkü burası uzun yıllar önce meyve bahçelerinin, üzüm bağlarının olduğu küçük bir sayfiye yeriydi.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
26.11.2016

Serserilerin,çakalların,barzoların cirit attıgı yer hiç boşuna sevimli göstermeye çalısmayın.

26.11.2016

Asla Çankaya kadar elit olmayan AKPli mekanı saçma sapan bir yer. Hiçbir özelliği de yok.

27.11.2016

Elitlik anlayışınız bile keçiörenli. Ben kusmadan sizi alalım buradan...

26.11.2016

Bir zamanlar MHP'nin kalesiydi, keza pek çok Ankara ilçesi de öyle. Nerdeeeen nereye... Zavallı memleketim, artık benim için bir şey ifade etmiyor. MHP'den koptukları için değil, başkent ruhu yok artık; Atatürkçü, Seğmen Ankaralılardık biz. O iyi insanlar, o güzel atlara binip gittiler. Demirin tuncuna, insanın ...... kaldık.

TÜM YORUMLARI OKU (60)