Keçi Çobanı Yörük Kadının Duygulandıran Hayatı: 'Olmayana Takılıp da Olanları da Kaybetmek İstemedim'

Keçi çobanı yörük kadını Özgül, 'Kültür Kervanı' programına hikayesini anlattı. Hayat hakkındaki düşünceleri, sözleri ile dikkat çeken Özgül'ün dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Türkiye’nin son konar-göçerleri olan Sarıkeçililer’den olan ve Mersin'de bulunan Özgül, eşini trafik kazasında kaybettikten sonra elindekiler ile yetinmeyi kendine felsefe edinmiş.

"Olmayana takılıp da olanları da kaybetmek istemedim" 👇

Kültür Kervanı'na röportaj veren Özgül'ün o röportajının tamamını buradan izleyebilirsiniz: 👇

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
YORUMLAR
16.01.2021

Ben katılmıyorum. Karnının doyması ve sevdiklerinin yanında olması mutluluk için yeterli değildir. İkiside benim hayatımda var ama mutlu değilim çünkü ucu ucuna yaşıyoruz hayatı, ne istediğimi alabiliyorum ne istediğim yere gidebiliyorum. İnsanın hayatında sanat olmalı, müzik olmalı, sevdiği şeyler olmalı, hobilerimiz olmalı ama bunları bile yapamıyoruz bu gün. Faturalar, kira ve mutfak harcamalarından bir şey kalmıyor. İşsizlik almış başını gitmiş, ekonomi desen... He gün zam haberleri böyle bir iklimde kim nasıl mutlu olsun? Sürekli yarını düşünüyoruz. Bırakın mutlu olmayı, bu yaşamak bile değil.

16.05.2022

Bu yazdıklarınla kadının söylediğinin bir alakası olsa bari.

Pasif Kullanıcı
16.01.2021

İtiraf edin, bu ülkenin halkı hiç refah görmedi! Zaten yıllardır refah ile zenginliği karıştırdıkları için bu videodaki arkadaş bu şekilde konuşuyor! Bu ayrımı yapamadıkları için bu ülke bu halde! Zenginlik nedir? Zenginlik milyon dolarlık arabaya binmktir, zenginlik elmas kaplı telefonlar kullanmaktır, zenginlik villalarda, saraylarda oturmaktır, zenginlik 10 yıldızlı otelde tatil yapmaktır. Peki refah nedir? Refah: pahalı lüks arabayı değil, bütçene/gelirine uygun arabayı alabilmektir, refah elmas kaplı olanı değil, istediğin marka ve model telefon alabilmektir, refah koca villa almak değil, maaşına uygun evi alabilmektir, refah 10 yıldızlı otelde tatil yapmak değil, bütçene uygun yerde tatil yapabilmektir, refah markete gittiğinde marketi satın almak değil, canın ne istiyorsa alabilmektir! Bu ülke (Osmanlı dönemi dahil) kurulduğundan beridir bunu yapamadı, ha bir ara az biraz yaklaşır gibi oldu ama malumunuz AKP geldi, sonrasını biliyorsunuz.

Pasif Kullanıcı
16.01.2021

Soruyorum size, en son ne zaman tatil yaptınız? En son ne zaman bir markete gittiğinizde canız ne istiyorsa alabildiniz? En son ne zaman "milattan kalma" telefonunuz bozulduğunda beğendiğiniz marka model telefon alabildiniz? En son ne zaman beğendiğiniz bir arabayı alabildiniz? En son ne zaman kiradan kurtulup hoşunuza giden bir daire alabildiniz? Hemen şimdi, girin ikinci el satış yapan sitelere, bakın millet neler satıyor? Avrupa'da bulunması bile neredeyse imkansız elektronik ürünler korkunç rakamlara satılıyor. Adam koymuş ilanı 2007 model "Pentium 4 2gb ram 160 gb hdd" eba için uygun diye. Fiyat ne? 300 TL! Avrupalı 300 Euro'ya giriş seviyesi, oyun oynatmayan ama son model "sıfır" bir bilgisayar alabiliyorken, sen aynı para birimine 2007 model bilgisayarı anca alabiliyon! Kısacası bu arkadaş anca kendini kandırsın!!!

16.01.2021

İnsanlar en azına razı olmaya o kadar alıştı ki artık şaşırıyorum. Çok üzücü.

TÜM YORUMLARI OKU (12)