Onedio Logo

Kazaya Yol Açan Yaya da Hapis Cezası Alabilecek

Kapak Görseli

Yargıtay, sürücüye kaza yaptıran yayaya taksirle yaralama veya taksirle ölüme neden olma suçlarından hapis cezası verilmesi gerektiğine karar verdi.

null Görseli

Sabah gazetesinden Ersan Atar'ın haberine göre, Antalya'nın Alanya ilçesinde Ali Tuğ isimli vatandaşa kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçmek isterken motosiklet çarptı. Tuğ hafif yaralanırken motosiklet sürücüsü bilincini kaybedecek derecede ağır yaralandı. Tuğ'a önce 'trafik güvenliğini tehlikeye attığı' gerekçesiyle trafik cezası kesildi. Olayın adli soruşturması sonrasında Alanya Başsavcılığı Tuğ hakkında 'taksirle yaralama' suçundan dava açtı. Başsavcılık, 'Sanık kırmızı ışık yandığı anda araç trafiğinin akacağı yola çıkarak birinin ölüm veya yaralanabileceğini göz önünde bulundurmalıydı' dedi.

Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozdu

Mahkeme tarafından sanığa iyi hal gözetilerek 5 ay ceza verilip ertelendi. Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi yayanın kendisinin de zarar göreceği bir eylemde bulunarak suç işlemesinin beklenemeyeceğini belirterek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay Başsavcılığı ise 'Yayalar bir kazaya neden oluyorsa sadece trafik cezası vermek yetmez, hapis cezası da verilmeli' diyerek Daire'nin kararına itiraz etti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da Başsavcılık gibi düşünerek bu itirazı kabul edip yerel mahkemenin kararını onadı.

Popüler İçerikler

Depremde 35 Kişinin Ölümünden Sorumlu Tutuldular: MADO’nun Sahipleri ‘Suçsuz’ Bulundu
Depremde 35 Kişinin Ölümünden Sorumlu Tutuldular: MADO’nun Sahipleri ‘Suçsuz’ Bulundu
Fas Kralı, Kuraklık ve Ekonomi Nedeniyle Kurban Bayramı’nda Kurban Kesmeyi Yasakladı
Fas Kralı, Kuraklık ve Ekonomi Nedeniyle Kurban Bayramı’nda Kurban Kesmeyi Yasakladı
Darbeden Eski Sevgilisi Serbest Bırakıldı: Danla Bilic Berk Çetin'den Ölüm Tehdidi Aldığını Açıkladı!
Darbeden Eski Sevgilisi Serbest Bırakıldı: Danla Bilic Berk Çetin'den Ölüm Tehdidi Aldığını Açıkladı!
YORUMLAR
27.11.2016

zaten böyle değilmiyMİŞ!

27.11.2016

normalde olması gerekeni uygulamışlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ