Kazanın Ardından: TCDD Otomatik Tren Durdurma Sistemi Alacak

Ankara'da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından TCDD, 93 adet otomatik tren durdurma sistemi satın almak üzere ihaleye çıkıyor.

TCDD Taşımacılık Sivas Araç Bakım Servis Müdürlüğü, 93 adet otomatik tren durdurma sistemi (ATS) ile 5 ZTR bakım ve onarımı hizmeti satın alacak.

Açık ihale usulü

Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, TCDD Taşımacılık AŞ Sivas Araç Bakım Servis Müdürlüğü'nce alımı yapılacak sistem ve hizmetler için açık ihale usulüyle ihale gerçekleştirilerek, yerli isteklilerden teklif alınacak.

Son başvuru 27 Aralık

Teklifler, TCDD Taşımacılık AŞ Sivas Araç Bakım Servis Müdürlüğü Mal ve Hizmet Alımı İhale Komisyon Bürosu'na 27 Aralık saat 14.00'e kadar sunulacak. İhale, aynı yer, tarih ve saatte yapılacak.

ATS nedir?

ATS sistemi, trafiğin elektriksel sinyaller aracılığıyla kontrol edildiği yerlerde trenin hızının kontrol edilerek gerekli hallerde makinisti de uyararak trenin durdurulmasını sağlayan güvenlik sistemidir.

Ankara'daki YHT kazasına ilişkin soruşturmada 3 TCDD personeli 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan tutuklanmıştı...

Ankara'daki Tren Kazasıyla İlgili Mahkemeye Sevk Edilen 3 TCDD Personeli Tutuklandı

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Çekirdek Sabancılar Nazlı, Hacı ve Arzu Alara'dan Klasikleşen Aile Pozuna Güncelleme Geldi!
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
18.12.2018

Çorlu faciasından sonra kader diyemediler, bundan sonra yaşanacak felaketlerin sorumlusu ATS sistemidir.

18.12.2018

Bu soruların cevapları zaten belli. Bu tamamen liyakat ile ilgili bir konu. Kurtuluş savaşı'nın en kritik günlerinde, Mustafa Kemal bir telgraf göndermişti. "Sevkiyatı hızlandırın, trenleri son sürate çıkarın, geciktiren idamla cezalandırılır" diyordu. Behiç Erkin cevap telgrafı gönderdi; "Bu hat 40 kilometreden süratli gitmeye müsait değildir. Hızlandıralım derken tek bir sevkiyatı bile yapamayabiliriz. Emrinizi aldım, bu nedenle uygulamadım, ikinci emrinizi bekliyorum" diyordu. Mustafa Kemal'den tekrar telgraf geldi; "Sen nasıl uygun görürsen Behiç". Bugün, "hattı açın" diyen yetkiliye, "sinyalizasyon sistemi yok, bu çok ciddi sorunlara sebep olabilir, o yüzden hattı açamayız" diyebilecek Erkin insanlar olmadığı için yaşıyoruz bunları...

Pasif Kullanıcı
18.12.2018

Peki bunun icin kaza mı olması gerekiyordu ?? O kadar insanın ölmesi mi gerekiyordu

TÜM YORUMLARI OKU (24)