Kairat Almaty'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısı tekrar Kazak ekiplerinin Avrupa'ya olan uzaklıklarını gündeme getirdi. İstanbul'la 3900 kilometre mesafesi, Madrid 6400, Londra 5600, Barcelona 5900 kilometre mesafesi olan Almaty şimdiden deplasmana gelecek takımların korkulu rüyası olmaya başladı.
Peki Kazakistan, bu kadar uzak ve bir Orta Asya ülkesi olarak neden UEFA'da mücadele ediyor? Ya da kendisi gibi Avrupalı olmayan Azerbaycan, Ermenistan, İsrail ve Gürcistan?
Tamamen siyasal sebeplerden ötürü. Rusya’ya yanaşmasınlar bizim kontrolümüz altında olsunlar diye yapılan bir uygulama. Aynı Türkiye’nin yıllardır bitmeyen AB üye ülkesi olmak için bitmeyen görüşmeler ve reformlar yapması gibi.
Allahın cahilləri, Azərbaycanın müəyyən hissəsi Avropadadı, nə tamamı Asiyadadı yazmısız? coğrafiya dərsi keçmirlər sizdə? Elə də xəbər paylaşıblar ki, istanbuldan o tərəfə 5-6%-ləri Avropaya düşür, deyirlər Avropa ölkəsiyik, siz necə biz də elə də
israil ve ermenistan tamamen siyasi ama Gürcistan, Azerbaycan, ve Kazakistan aynı Türkiye gibi her iki kıtada da toprağı olan ülkeler hatta üç ülkenin de avrupa kıtasındaki toprakları Türkiye'den daha büyük.