Kazakistan Başkanlık Rejiminden Vazgeçiyor: “Çağımızın Gereği ve Milletimizin Çıkarı İçin”

Ülkemiz için yeni anayasa ve başkanlık tartışmaları sürmekte iken Kazakistan'dan 25 yıllık başkanlık sistemine son verilerek parlamenter sisteme geçileceği haberi geldi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre; 'Kazakistan, hükümet ile meclisin rolü ve etkisini artıracak bir sistem değişikliğine gidiyor' açıklamasını yaptı.

Kazakistan bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından bu yana başkanlık sistemiyle yönetiliyor

1991 yılından bugüne 25 yıldır ülkeyi başkan olarak yönetmekte olan Nazarbayev sistemin değişeceğini kendisi duyurdu

Nazarbayev, açıklamasında 'Devlet içerisinde iktidarın bölüşümü ve etkileşimi düzenlenecek, zamanın gerektirdiği koşullar hızla değişiyor, bizim de buna ayak uydurmamız gerek' dedi.

Ve konuşmasına 'Çağımızın gereği ve milletimizin çıkarı için, neslimizin geleceğini düşünerek bu karar aldım' sözüyle noktayı koydu.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
25.01.2017

herkes ilerliyo lan bir farkımız olsun biz de gerileyelim düşüncesindeki güzel ülkem geldi şimdi aklıma

Latin alfabesine geçmek için çalışmalar yaparlar, askerlerini Türkiye'ye yardıma göndermeye çalışırlar, başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geçme çalışması yaparlar, yemin ederim bi 20 sene belki daha az süre içinde Kazakistan bizi geçmiş olacak.

kazakistan bizim gelişmemizi istemiyor

Pasif Kullanıcı
26.01.2017

Kanada'dan sonra duyduğum demokratik ve siyasal anlamda en iyi şekilde yönetime sahip olan ülke Kazakistan'dır. Nazarbayev dünyadanın gerçek anlamda iyiliği düşünen parmakla sayılan insanlardan biridir. Rusya krizinde tüm dünyadan önce o koştu yardımcı oldu bir nevi Rusya ile aramızı yapmak için birçok şey yaptı hatta senin liderin -malum parti lideri- ona karşı iltifat ettiği sözler bile vardır. Adam her şeyi güzel bir dünya, iyi dost ülkeler ve kendi ülkesinin geleceği için yapıyor. -Tabi bunu hiç görmediğinden yargılaman, anormal karşılaman normal.- Yanı uzun lafın kıssası adamın bizimle ilgili kötü bir düşüncesi yok. Kendi ülkesi için iyi bir şey yapıyor. Başkanlık sisteminin nasıl bir şey olduğuna dair milyonlarca örnek varken ve hiç biri doğru olduğunu savunmazken hala senin liderin istiyor diye istemen(iz) ürpertici.

TÜM YORUMLARI OKU (73)