Kaz Dağları'nda Altın Çıkarmak İsteyen Şirketin Patronu Verdiği Röportajla Tepkilerin Odağında

Kaz Dağları'nda altın çıkarmak isteyen Kanadalı Alamos Gold'un Türkiye'deki iştiraki Doğu Biga Madencilik'in Genel Müdürü Ahmet Şentürk verdiği bir röportaj nedeniyle sosyal medyanın gündemine oturdu. 

2019'da Kanadalı Alamos Gold'un Türkiye’deki iştiraki Doğu Biga Madencilik aracılığıyla Kaz Dağları'nın Kirazlı bölgesinde başlattığı altın madeni projesi tepkilere neden olmuştu. 

Proje için binlerce ağacın kesildiğinin ortaya çıkmasının ardından bölgede 'Su ve Vicdan Nöbeti' başlatılmıştı.

Kısa bir süre önce ise Alamos Gold'un bölgedeki izinlerinin iptal edildiği bildirilmişti 👇

Kazdağları'nda Zafer Çevrecilerin! Alamos Gold'un İzinleri İptal Edildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Kaz Dağları'nın en hızlı şekilde ağaçlandırılacağını söylemişti 👇

Kaz Dağları'nda 350.000 Ağaç Yok Edilmişti: Bakan 'En Hızlı Şekilde Ağaçlandıracağız' Dedi...

Doğu Biga Madencilik'in Genel Müdürü Ahmet Şentürk, ilk kez kameraların karşısına geçerek soruları yanıtladı. 🎥

DW Türkçe’den Serkan Ocak’a konuşan Şentürk, bölgedeki ağaç katliamından sonra altın madeni çalışmalarının durdurulması için başlayan ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne ilişkin olarak 'Su ve Vicdan Nöbeti vesaire falan filan. Herkes her şeyi yapma hakkına sahiptir. Gelir çadırını kurar. 400 gün mü ne beklediler. İstediği kadar beklesin, Herkesin gösteri yapma hakkı var. Konser verilebilir. Bunlara farklı anlamlar yüklemem. Biz madenciyiz, sabırlıyız. Bizim madenimiz 30 milyon yıl bekledi, 30 yıldır bekliyoruz madeni açmak için. Üç-beş ay daha bekleriz sorun değil' dedi

Şentürk'ün bu ifadeleri ve tavrı sosyal medyada gündem oldu 👇

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz 👇

Kaz Dağları'nda Altın Çıkarmak İsteyen Şirketin Müdürü: 30 Yıldır Bekliyoruz Maden İçin, 3-5 Ay Daha Bekleriz

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
29.03.2021

Narsisistik kişilik bozukluğu kapitalizmi özet geçmiş. En başta o senin madenin değil Saruman. Hain kostok tavırlarını yağmacı neoliberal kafayı aynı küstahlığı bazı yönetenlerde de görüyoruz, nasıl bir açgözlülüğün içindeyiz özetlemiş. Katma değer yaratan bir şey yok, üretim yok nerede para edecek bir şey var ileride yaratacağı daha büyük zararlar ve sonuçlar düşünülmeden satılıp yok ediliyor. Madencilik faaliyetinin doğru bir şekilde yapılıp sonlandırılacağına, altın çıkarılması halinde ülkeye çok büyük paralar kalacağını sananlar varsa benim bildiğim ancak %5'lik bir pay kalacak ve şirketin siyanür kullanıp doğayı yok ettiğini hepimiz biliyoruz. Garanti verildiği belli, bu özgüvenin başka açıklaması yok zira bu ülkede halk aç gözlü, doğa düşmanı, hiçbir şeye saygısı olmayan zenginlere şirketlere karşı yapayalnız bırakılmış durumda. Kendi refah ve şatafatları için anayasayı ülkeyi feda ederler sayemizde babalarının çiftliği gibi at koşturuyorlar.

29.03.2021

"3-5 ay daha bekleriz, sorun değil. " Ne kadar emin değil mi? Biliyor ki devlet yöneticilerine para verdiğinde analarını bile satarlar.

29.03.2021

Bir film çeksem ve dünyayı yok etmek isteyen, her şeyden nefret eden, tiksinç, aç gözlü bir kötü adam tipi gerekse hiç tereddütsüz bu adamı alır koyardım. Bir insan bu kadar mı ortaya koyar ne olduğunu...

TÜM YORUMLARI OKU (22)