Kayseri'deki Terör Saldırısına İlişkin Bugün Basına Yansıyan 4 Önemli Bilgi

Kayseri’de 14 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından basına yeni bilgiler yansımaya devam ediyor. Bugün saldırıya ilişkin gazetelerin birinci sayfalarına taşıdığı önemli bilgileri derledik... 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar dün Kayseri'deydi.

Akar, Kayseri’deki terör saldırısında şehit olan askerlerin bağlı bulunduğu birlik olan General Vecihi Akın Kışlası’ndaki Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile birlikte Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları da ziyaret eden Akar saldırıda yaralanan askerlerden birine, patlamadan önce durakta otobüsten inen birini görüp görmediğini sordu.

Kayseri'de Terör Saldırısı: 14 Şehit, 56 Yaralı

1. Otobüsteki sivil kim?

Kayseri’de 14 askerin şehit olduğu terör saldırısında yaralanan bir asker, Org. Hulusi Akar'a yasak olmasına rağmen otobüse 40-45 yaşlarında bir sivilin bindiğini ve hemen patlama öncesinde indiğini anlattı. 

Yaralı asker Akar’a şunları söyledi: “Sivilin binmesi yasaktı araca. Ancak en son o bindi. Elinde çantası vardı. Durakta araçtan indi, arkasına bakarak gitti.'

Akar'ın bunun üzerine yanındakilere, “İncelensin” talimatı verdiği belirtiliyor.

2. Terörist, Kobani’den Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapmış.

3. Saldırıda Ankara’daki gar saldırısında olduğu gibi ‘öncü araç’ yönteminin kullanıldığı, öncü araçtaki teröristlerin, arkadan gelen bombalı aracı 2 yol kontrolü öncesinde uyardığı aktarılıyor...

Türkiye Teröre Tepki İçin Yürüdü

4. O fotoğraftaki askerlerin kimliklerine ulaşıldı: Hepsinin tedavisi sürüyor.

Kayseri’deki hain saldırının öncesinde otobüste bulunan askerlerin bu fotoğrafı daha önce basına ve sosyal medyaya yansımıştı. Fotoğraftaki askerlerin şehit olduğu sanılıyordu. 

Vatan gazetesinin bugün manşete taşıdığı habere göre fotoğrafta poz veren askerlerin tamamı saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. 

Fotoğrafın, bombalı saldırıdan beş dakika önce çekildiği, paylaşıldıktan iki dakika sonra ise patlamanın gerçekleştiği ortaya çıktı.

Fotoğrafın Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam eden ve terhisine tam 33 gün kalan Bilişim Teknolojileri öğretmeni 26 yaşındaki er Halit Kapullu tarafından çekildiği belirtiliyor. 

Tedavisi süren Kapullu, sosyal medyadaki hesabından “Fotoğrafı 08.43’te paylaşmışım, iki dakika sonra patlama oldu. Alacak nefesimiz varmış. Rabbim şehitlerimizi yanına aldı” notunu paylaştı.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
19.12.2016

Artık küfür etmeyelim, sövmeyelim de ne yapalım. Yahu bu bıçak kemiğe dayanmadı, kemiğin de, iliğin de ırzına geçti kardeşim. Öldük, öldük, öldük yahu... Kan kardeşim kan. Kana kan-dişe diş!!! Bizim memleketimizin ihtiyacı olan tek şey bu. Bu kalleşlerle barışamazsın. Terör ile barışılmaz. Ya diz çökersin, ya diz kan kustura kustura diz çöktürürsün. Kabul edelim artık medeniyet bize haram. Ortadoğu bataklığının içerisindeyiz. O zaman oyunun kuralları belli. Teröriste demokrasi yok! Yok kardeşim. Kan olacak, vahşet olacak, gözyaşı olacak. Teröriste acımak olmayacak. Yeter ya! Canlı bombamı patladı yedi ceddini memleketten kovacaksın. Süreceksin yahu! öldürmeyeceksin ama ölmekten beter edeceksin. Edeceksin ki, canlı bomba olacak olan yedi ceddinin başına geleni göze alıp öyle canlı bomba olacak.Ölüyoruz her gün ölüyoruz. Ciğer kalmadı, dalak kalmadı, parçalandık yahu parçalandık. İçim yanıyor kardeşim. Dağa taşa, uçan kuşa haber salın. Ölüsünü dirisini, erkeğini dişini, her gün binlercesini asın, kesin, kan alın ciğerlerinden. Fetö'yü bir ayda temizleyebilen devletimiz, bütün fetöcü firmaları tek tek ifşa eden devletimiz aynısını pkk içinde yapsın. Açıklayın kardeşim pkk'lı memurları, iş adamlarını, holdingleri. Bilsin vatandaş. Onu göre gardını alsın, tavrını koysun. Değilse memlekette yakılmadık hdp binası kalmayacak. Lütfen şu bıcağı bizim kemiğimizden, iliğimizden çekin. hakkedenin münasip sokun

İyi de senden ve benden başka kimse (burada sen ben millet için kullanılmıştır) terörü bitirmek istemiyor ki. Terör örgütü/örgütleri devletimizin başındakilerinin de özellikle dış güçler demeyi sevdiğimiz güçlerim de işine gelen bir oluşum. Yani zaten amaçlanan şeyleri yaşıyoruz. Tam olarak bunların olmasını istediler ülkeye ve tam olarak onları yaşıyoruz. Kısa süre içinde tam olarak istedikleri insanların birbirlerine karşı öfke ve nefret kusmaları da sizin yazdığınız gibi ete kemiğe bürünecek. oradan hooop iç savaş. Birbirimizi öldüreceğiz. Birimiz yan komşusu kürt diye onu öldürecek öteki yıllardır alış veriş yaptığı market zaten yahudiydi araya kaynar diye onu öldürecek. Böylece bugün suriye ne yaşıyorsa, dün filistin ne yaşadıysa ondan önce diğer Ortadoğu ülkereleri neler yaşadılarsa aynılarını yaşıycaz.

19.12.2016

katledildiler. kimsenin umurunda olmadı. şehit denildi insanlar susturuldu.

19.12.2016

sizin deyiminizle ben bir çomarım , ama bilmiyorum kayseri'de ki milletvekillerinden de süphe etmiyor değilim hele o valinin patlamadan sonra röpotajını izledim arabaya binmeye çalışırken mal mal cevaplar veriyor millet merak ediyor sanki magazinlere yakalandı sinir oldum aq içerde bir hain var bundan bir şüphe yok

19.12.2016

Valinin tavrı siyasetin içindeki her adam için geçerli. Malesef onlar için patlayan bombalar değil şehit sayısının kaç olduğu önemli. Gerçi artık sayısının da pek bi önemi kalmadı. "Bak ne güzel şehit oldular sizde olun." deyip geçiyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (19)