Kayseri’de Sağlık Devrimi! Kayseri’de Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Kalmadı

Ülkemizdeki doğup büyümüş, okumuş doktorlarımızın, mühendislerimizin yurt dışına gidişlerine artık alıştık. Kayseri’den de her yerden olduğu gibi birçok meslek grubundan kişi yurt dışını tercih ederek hayatlarını orada devam ettirmeye karar ediyor. Ancak durum bu kez biraz farklı! 

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekim eğitim için yurtdışına gitti. Kadrosu halen hastanede bulunan hekimin yurtdışına gitmesinin ardından şehirde başka çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı kalmadı.

Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’ın haberinin detayları… 

Hastanelerde çocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü uzman kadrolarında açık yaşanıyor. Diğer bölümlere göre çalışma koşulları ağır olan ve ekonomik olarak da diğer branşlara göre daha az geliri olan pediatri bölümü, yeni mezun öğrenciler tarafından tercih edilmiyor.

Bazı hastanelerde ise uzmanların bölümden ayrılması nedeniyle çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalları kapanmak zorunda kalıyor. Son olarak Kayseri Şehir Hastanesi’nde görev yapan çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekim de istifa etti.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı hekim ise eğitim için bir süreliğine yurtdışına gitti. Kadrosu halen hastanede bulunan hekimin yurtdışına gitmesinin ardından şehirde başka çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı kalmadı.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e değerlendirmelerde bulunan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin şunları söyledi:

“Maalesef taşrada bu tarz sorunlar yaşıyoruz. Genel olarak kamu üniversitelerinin fakülteleri sıkıntıda, ellerinde var olan hocayı tutmakta ve yeni hoca bulmakta zorlanıyor” dedi. 

Şu anda yurtdışına giden hekimin eğitimini tamamlayarak dönmesini beklediklerini kaydeden Şahin, şu anlık bölümdeki sağlık hizmetlerinde bir aksama olmadığını öne sürdü.

Motorin Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Motorine Bir Zam Daha Geldi

Popüler İçerikler

Tesettüre Girip Adını Değiştirmişti: Popstar Alaturka'nın Efsanesi Özlem Güneş Tesettürden Çıktı!
Dudak Dudağa Öpüşmüşlerdi: Sıla Doğu ve Dilan Polat'a "Hayasızca Hareket" Suçundan Soruşturma Başlatıldı!
Adalet Bakanı Tunç ve AK Parti'den Yenidoğan Çetesi İçin Açıklama: "Devlet Bebeklerin Ölmesine İzin Vermez"
YORUMLAR
25.10.2024

''dönmesini beklediklerini kaydeden Şahin, hizmetlerinde bir aksama olmadığını öne sürdü.'' Cümle de anlam karmaşası. Hizmette aksama yok çünkü doktor yok. Doktor yoksa hasta gelmiyor. Böylelikle hizmette aksama da olmuyor. Neydi -Kovid19'dan korunmanın en iyi yolu yakalanmamak..!

25.10.2024

Diyanet birini atasın, iki okur üfler iyileştirir...niye büyütülmüş bu olay bu kadar anlamadım...

25.10.2024

Sağlıkçı dövmeyi kazanım sayan şeyler ne diyor bu işe?!

Bu işlerin gayettt içinde olduğum için ben söyleyeyim: doktor varmış yokmuş onların umrunda değil çünkü onlar doktor değil kendilerinin hasta olduğunu ikna edecek herhangi birini arıyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (34)