Kavga Eden Öğrencilerini Dayak Atarak Terbiye Etmeye Çalışan Öğretmen

Kocaeli'nde bir lisede kaydedilen görüntülerde, öğrencilerin kavga etmesine kızan öğretmen disipline etmek için çocuklara dayak attı. Ağzınızı burnunuzu dağıtırım diyerek öğrencilere şiddet uygulayan öğretmenin o anları...

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Arnavutluk Yeni Bir İslami Devlet Kurmayı Planlıyor: Alkol Yasağı Yok, Kadınlar İstedikleri Gibi Giyinebilecek
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
YORUMLAR
01.06.2018

Şiddetin her türlüsüne karşıyım ve bu görüntüleri tasvip etmiyorum. Özellikle eğitim hayatımda çok fazla dayakçı hocaya maruz kaldık. Birde madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak, gidin bir meslek lisesinde ya da düşük veya orta seviye bir devlet okulunda sadece 1 hafta öğretmenlik yapın, o zaman bakış açınız tamamen değişecek. Peygamber sabrına sahip olmanız gerek. Çocuğunuz ya da küçük kardeşiniz yaşında olup size diklenen, aşağılamaya, dalga geçmeye çalışan, iyi niyetinizi suistimal eden öğrenciler ile dolu. Düşük not almaktan, disipline sevk edilmekten ya da okuldan atılmaktan korkmuyorlar. Çünkü eğitim ailede başlar. Aileler çocuklarına saygılı, sevgili, çalışkan, geleceğe dair planlar yapan, erdemli birey olmayı aşılamadıktan sonra ortaya bu görüntüler çıkıyor ne yazık ki... Dolayısıyla burada öğretmenden ya da öğrenciden çok aileler suçludur.

01.06.2018

Bende diyorum ki, bu döngüyü okullar bu şartlarda nasıl kırsın? Düşün, 30 yaşında öğretmensin; Bir sınıfa bir şeyler öğretmeye çalışıyorsun. Bir grup öğrenci gürültü yaparak, aralarında konuşarak, ders dinlemek isteyen öğrencilerin ders dinlemesine engel oluyor. Aynı grup öğrenci arasında senin yarı yaşında çocuklar, seninle dalga geçmeye, aşağılamaya çalışıyor. Öğretmen olmasan dahi sinirleneceğin bir duruma, öğretmen sıfatıyla nasıl sakin kalabileceksin. Tatlı dil, düşük not, disiplin, okuldan atma bir işe yaramıyor. Birde öğretmenlerin üzerinde müfettiş baskısı var. Ha, dersen ki "sorunun kaynağı ülkenin genel durumunda" ona da katılırım. Eğitime gereken önem verilir, üniversiteli işsiz diye bir şey olmaz, eğitim alan aldığı eğitime karşılık hak ettiği maaşları alabilir, eğitimsiz olup sırf bilmem kimin tanıdığı olduğu için yüksek mevki ve maaşlar verilmezse, öğrencilerde bu sefer okuma konusunda daha hevesli ve özenli olur.

02.06.2018

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" Gayet başarılı bir çalışma ellerine sağlık öğretmenimizin.

01.06.2018

Mıllet ne hallerle okutmaya calısıyor boyle dangalaklarda lafta eğitimci vuruyor kufur edıyor . Yazık çok yazık

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ