Hem ABD hem de Sovyetler Birliği'ni eleştiriyordu. SSCB'nin 1968'de Çekoslovakya'yı işgalini kınamış, 1972'de Amerikalıların Kuzey Vietnam'a yönelik bombardımanını İkinci Dünya Savaşı'ndaki Nazi kamplarındaki katliamlarla karşılaştırmıştı. Bu yorumları Washington ile Stockholm arasındaki ilişkilerin bir süre dondurulmasına sebep olmuştu.
Irk ayrımcılığı rejimi sürerken Güney Afrika'dan 'bilhassa tüyler ürpertici bir rejim' diye söz etmiş ve siyahların siyasi örgütü Afrika Ulusal Kongresi'ne (ANC) mali destek vermişti.
İspanya'da General Franco liderliğindeki diktatör rejimi 'Allah'ın belası katiller' diye nitelemiş ve nükleer silahsızlanma için kampanya yürütmüştü. Palme ayrıca 1980'lerde devam eden İran-Irak Savaşı'nda da bir barış anlaşmasına varılabilmesi için arabuluculuk yapmıştı.
Olof Palme öldürülmeden önce İsveç hükümeti PKK'yı 'terör örgütü' olarak gördüğünü açıklamıştı. Bu nedenle uzun süre, şüpheli olarak cinayetle ilişkilendirilenler arasında PKK da vardı.
Kaynak
Dürüst olanlar siyasette eni sonu öldürülüyorlar
Ne demişler bu dünyada iyi olan kaybeder.
Adamın politikalarına bakılırsa o zamana dek hayatta kalması bile mucize.Anlaşılan pkk alçaklarının karşısında olması birilerinin bardağını taşıran son damla olmuş.