Dünyanın En Zeki Canlılarından Katil Balinaların Kullandığı 6 Müthiş Avlanma Taktiği

10 tona varan ağırlığa sahip olan katil balinalar çok zeki ve sosyal varlıklar. Peki nasıl avlandıklarını biliyor musunuz?

1. Zekalarını kullanırlar.

Katil balinalar, inanılmaz zeki canlılar. Yukarıdaki gif'de bir katil balina, bir balığı yem olarak kullanarak kuş avlıyor. Katil balinalar iyi problem çözücülerdir, aynı zamanda oyuncul ve meraklıdırlar. Çok gelişmiş vokal ve avlanma teknikleri genlerle aktarılır.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
07.02.2016

denizdeki en büyük yırtıcı büyük beyaz değil katil balinadır daha keşfedilmemiş bir canlı da olabilir

07.02.2016

hoşt ulan hoşt.... Yeter insanların hayatıtle oynadığın....

07.02.2016

İşte görmek istediğimiz yazılar. Bir de Yunus ve haliyle Orkalara has kültür kavramı var. Burada adı geçen teknikleri tüm türün uygulaması söz konusu değil. Yaşadıkları bölgelere göre kendi av taktiklerini geliştirip bunları sonraki nesillere aktarır olmuşlar. Bu nedenle farklı bölgede yaşayan orka ve yunuslar farklı yaşam biçimleri uygular. Örneğin köpek balığı avlıyor oluşları bir kaç sene öncesine kadar bilinmiyordu. Yaşam alanları çakışmaya başlayınca kendilerine rakip olan büyük beyazları avlamanın yolunu öğrenmişler. Büyük beyazlar da onlara karşı kendini koruma güdüsü geliştirmiş. Çevrede orka sezdikleri zaman tüyme eğilimindelermiş artık. <Büyük beyaz ve tüymek düşünün :D > İlginç bir şey daha duymuştum bu türle ilgili. Sesleri dinlendği zaman yunus ve orkaların birbirlerine isim ve grup isimleriyle seslendikleri tespit edilmiş...

07.02.2016

...biraz abartı gibi gelebilir doğal olarak ama, her yunus ve orcanın(Katil balina yunus türüdür bu arada) birer adet kendine has bir ıslık ve gruptaki tüm bireylerin kullandığı ortak bir ıslığa sahip oldukları tespit edilmiş. Birbirlerine seslenirken bu ıslıkları kullanıyorlarmış. Avustralya kıyılarında her yıl onlarca insanı köpek balıklarından kurtardıkları kanıtlanmış. <<Tam olarak ne yaparak kurtardıklarını bulamadım gerçi >> Bu da burada dursun :D

07.02.2016

bunu kisiler icin soylemiyorum. katil balina benimde favori hayvanlarimdan. insan turu icin soyluyorum. en cok hayran oldugumuz canlilar aslinda kendi dogamizi ele veriyor. oldurmede maharetli, siradisi yetenek gosteren hayvanlar hep idolerimiz olmus. aslan kaplan kartal vs. medeniyet ve sosyal cevremiz icinde bunu bir sekilde kontrol etmeyi ogrenmisiz ama gorunus aldatmasin. herseyin degismesi bir savasa yada medeniyetin kontrolunun bir sekilde sona ermesine bakar.

08.02.2016

otobus hayvanlar sembol olsa bile çoğunlukla fil vb güçlü canlılar olmuştur, insanın tabiatında güce tapmak vardır

TÜM YORUMLARI OKU (19)