Kasko Nedir? Aracınıza Kasko Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken 9 Şey

Kasko, özellikle araç sahiplerinin ayrıntılı bir şekilde bilmesi gereken bir konu. Kasko hakkında net bilgiye sahip araç sahipleri, yüksek kazanımlar elde ediyor. Neyse ki biz bu yazıda 'Kasko nedir?'  ve 'Kasko yaptırırken dikkat etmeniz gereken detaylar nelerdir?' sorularını yanıtladık. Bu bilgilerden yararlanarak zaman ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Öyleyse, başlayalım!

İlk başta, "Kasko nedir?" sorusunu yanıtlayalım.

Kasko sigortası, aracın çalınma, yanma ve hasara uğrama gibi durumlarını poliçe ile güvence altına alır. Bu sigorta türü isteğe bağlıdır. Dolayısıyla yaptırmadığınızda, aracınızın başına gelen sorunları kendiniz karşılıyorsunuz. Yani kasko, kaza ve hasar risklerine karşı aracınızı güvence altına almanızı sağlıyor. Ayrıca kasko, trafik sigortasından ayrılır. Herhangi bir kaza durumunda, araçta oluşan hasar poliçe kapsamı dahilinde kasko şirketiniz tarafından karşılanıyor. Peki, kasko yaptırırken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir?

1. Poliçeyi ayrıntılı bir şekilde okumalısınız.

Kasko sigortanızı yaptırırken poliçeyi ayrıntılı bir şekilde okumalısınız. Sigorta poliçenizi tam olarak okumadığınızda bazı sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz. Bu sebeple, poliçeyi okuyup anladığınızdan emin olmalısınız. Böylece kasko ile ilgili oluşabilecek sorunları önlemiş olursunuz.

2. Çarpma, yanma ve çarpılma teminatlarının olup olmadığını sormalısınız.

Kasko yaptırırken bodoslama bir şekilde dalmamalısınız. Sigorta şirketine merak ettiğiniz önemli soruları sormalısınız. Örneğin, çarpma, yanma ve çarpılma teminatlarının olup olmadığını sormakla işe başlamalısınız.

3. Uygun fiyatlı şirketlere değil, kalitelilere öncelik vermelisiniz.

Her kasko şirketinin kendine göre bir fiyat listesi var. Ancak insanlar kalitesine bakmadan kasko şirketi seçimi yapıyor. Bu da ileride sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Dolayısıyla kasko şirketinizi iyice araştırmakla işe başlamalısınız. Örneğin, geçmişini inceleyebilirsiniz.

4. Kasko şirketinin hasarı ne kadar sürede tazminat ile telafi edeceğini incelemelisiniz.

Kaskonuzu seçerken şirketin aracınızda oluşan hasarları ne kadar sürede tazminat ile telafi edeceğine bakmalısınız. Böylece ileride kötü sürprizlerle karşılaşmamış olursunuz. Aynı zamanda kasko yaptıracağınız şirkete bu süreyi sorarak teyit etmelisiniz.

5. Kasko şirketlerinin müşteri memnuniyetlerini araştırmalısınız.

Her kasko şirketi farklı hizmet anlayışını benimsiyor. Yani her sigorta şirketinin kendine göre müşteri profili var. Ancak şirketlerin müşteri memnuniyet oranları sizin için önemli. Bu nedenle, ilgili sigorta şirketinin müşteri memnuniyetini iyice araştırmalısınız. Böylece birlikte çalışacağınız şirket hakkında fikir sahibi olursunuz.

6. Poliçenizde gösterilen değerin aracınızın gerçek değerini yansıtıp yansıtmadığına bakmalısınız.

Aracınızın gerçek değerini belirlemek, herhangi bir problemde işinize yarıyor. Örneğin, sıfır bir araç aldığınızı varsayalım. Kasko poliçenizde gösterilen miktarla aracı alırken ödediğiniz değerin aynı olmasına özen göstermelisiniz.

7. Enflasyon kaynaklı artışlardan sizi koruyan kaskolara yönelmelisiniz.

Yaptıracağınız kasko sigortası enflasyondan kaynaklı artışlardan sizi korumalı. Çünkü enflasyon artışları ani ve şiddetli olabiliyor. Bu gibi durumlar için kendinizi garantiye almalısınız.

8. Kasko şirketinize dilediğiniz zaman ulaşıp ulaşamayacağınızı teyit etmelisiniz.

Kasko sigortası yaptırdığınız şirket, her zaman ulaşılabilir konumda olmalı. Çünkü kazanın belirli bir zamanı yok. Bu nedenle, müşterileri ile iletişimine önem veren ve marka bilinirliği yüksek kurumlarla çalışmalısınız.

9. Kasko şirketinin araç servis kapsamını ve becerisini araştırmalısınız.

Şirket araştırması yaparken kasko yaptıracağınız şirketin araç servis kapsamı ve becerisi oldukça önemli. Çünkü olası bir kazada hasar gören arabanızın yeterliliği olan bir yetkili serviste bakım görmesi gerekir.

Popüler İçerikler

Domuz Eti Skandalıyla Gündeme Gelmişti: Köfteci Yusuf Yeni Bir Sektöre Giriş Yapıyor!
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?