Kartondan Yapılan Elektrikli Araç Citroen Oli’yi İnceliyoruz

Kartondan yapılan elektrikli araç Citroen Oli'yi inceliyoruz! Hazırsanız başlayalım...

Citroen Oli'de sürdürülebilirlik ön planda!

Kare biçimindeki bu sevimli araç, Citroen'in 'Oli' adındaki yeni konsept aracı. Hem uygun fiyatlı, hem çevre dostu hem de hafif bir araç üretmek üzere yola çıkan marka, sürdürülebilirliği ve sadeliği ön plana alması ile dikkatleri üzerine çekti.

Araç geri dönüştürülmüş malzemelerle üretilmiş.

Aracın iç ve dış tasarımında kullanılan parçaların çoğu, geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturulmuş. Aracın tavanı ve kaput kısmı ise kartondan yapılma; ancak bu geri dönüştürülmüş karton parçaları araca sağladığı hafifliğin yanında, Citroen'in belirttiğine göre, metalden daha dayanıklı.

Aracın tasarımında sürdürülebilirliğin yanı sıra hafifliğe de önem verilmiş.

Örneğin aracın koltuklarında bugün üretilen diğer araçlara kıyasla yüzde 80 daha az malzeme kullanılmış. Aracın zeminindeki halılar poliüretandan yapılmış ve geri dönüştürülebiliyor. Hoparlörlerde de gerektiğinde yerinden çıkarılabilecek Bluetooth speaker'lar tercih edilmiş. Aracın speaker yuvasında kendi hoparlörünüzü de kullanabiliyorsunuz.

Araç, maksimum düzeyde opsiyonel bir kullanış deneyimi sunacak şekilde tasarlanmış.

www.citroen.com.tr

Araçtaki opsiyonel yapı, kullanıcıların kendi hoparlörünü kullanmasına izin vermenin yanı sıra oldukça küçük boyutlu bir ekranı da bünyesinde bulunduruyor.

Sadelik de oldukça ön planda.

www.topgear.com

Citroen, aracın tasarımında 'sadeliğe' büyük önem vermiş. Markanın ürün geliştirme sorumlusu Laurence Hansen'ın deyimiyle, 'aracı kullanırken harcadığınız sürenin yüzde ikisinde işinize yarayacak olan yapay zeka hizmetlerine para ödemeyi tercih edebilirsiniz, ya da aracınızda gerçekten neye ihtiyaç duyup duymadığınızı sorgulayabilirsiniz'.

Aracın şarj ömrüne de bir bakalım.

Araç tasarlanırken sadelik ön plana alındığı için, ilk bakışta güçsüz görülebilecek 40kWh'lık bir batarya tercih edilmiş. Ancak Oli tek şarjda 400 kilometreye yakın yol kat edebiliyor.

Oli'de V2G teknolojisi bulunuyor.

Bazı elektrikli araçlar V2L, bazıları ise V2G teknolojisini kullanıyor. Oli'nin kullandığı V2G (Vehicle-to-grid) teknolojisi, araçtaki bataryanın gücüyle evinizin elektriğini bile sağlayabileceğiniz anlamına geliyor. Araçla kamp yaptığınız alandaki eşyaları, küçük ya da büyük birçok elektrikli gereci şarj edebiliyorsunuz.

Aracın diğer teknik özellikleri de oldukça doyurucu...

Oli'nin çıkabildiği maksimum hız, günlük kullanımda yeterli sayılabilecek 109 km/h civarında. Aracın şarjı, yüzde 20'den yüzde 80'e 23 dakikada yükselebiliyor.

Oli'nin parça tedarik süreci de oldukça kolay ve çevre dostu.

shiftdelete.net

Aracın farlarından, kapılarından ya da tamponlarından birinin değişmesi gerektiğinde diğer araçlardan geri dönüştürülmüş malzemeler tedarik edilebiliyor. Bu sayede yeni bir malzeme satın almaya gerek kalmıyor. Ayrıca Oli'nin parçalarını yenilemek yeni bir araç satın almaktan daha maliyetli hale gelirse, parçaların her biri geri dönüştürülebilir niteliğe sahip olduğu için ayrı ayrı değerlendirilebiliyor.

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!