Karşısındaki Kişiyi Cinsel Bir Obje Olarak Görüp Yalnızca İlişkiye Girmeyi İsteme Durumu: Don Juanizm Sendromu

Nymphomania'nın erkek versiyonu diyebiliriz.

Çoğunlukla erkeklerde görülen bu rahatsızlık, erkeklerin karşılarına çıkan her kadınla seks yapmayı istemesi ve onları yalnızca birer 'seks objesi' olarak görmesi durumudur.

Bu rahatsızlığın erkeklerde görülen türü Don Juanizm Sendromu olurken, kadınlarda görülen türünün ismi Nymphomania olarak adlandırılıyor.

Don Juanizm Sendromu, çoğunlukla sık sık eş değiştiren erkeklerde görülüyor.

Bu sendromun erkek için en kötü tarafı sağlıklı ve uzun bir ilişki kurmasına engel olmasıdır.

Toplumda çok yaygın olmasına rağmen bunu 'çapkınlık' olarak nitelendirip kendi ile yüzleşemeyen erkekler, herhangi bir rahatsızlığa sahip olduğunu reddediyor.

Bu nedenle pek çok erkek düzgün bir ilişki kuramadığı için yaşamının ilerleyen safhalarında hayattan soğuma ve mutsuz olma gibi durumlarla karşılaşabiliyor.

Don Juanizm Sendromu, pek çok kişi tarafından 'şımarıklık' olarak görülse de aslında psikolojik olarak bağlanma korkusu olanlarda görülüyor.

Bunun yanı sıra kültürel olarak çok eşliliğin normal sayıldığı ülkelerde kadınlar büyük oradan 'cinsel obje' olarak görüldüğü için erkekler bu bilinç ile büyütülüyor.

Don Juanizm Sendromuna sahip olan kişilerin bilinçaltlarında bir takım psikolojik nedenlere sahip olduğu düşünülüyor.

Bilim insanlarına göre terk edilmeden önce ayrılma isteği ve daha önceki ilişkilerinden doğan intikam duygusu, kişiyi bu sendroma itebiliyor.

Yani erkek, her an terk edilebileceği korkusu ile komplekse girerek kadından daha önce davranıyor ve bunu bir süre sonra alışkanlık haline getiriyor.

Don Juanizm Sendromu, psikolojik tedavi ve terapi yöntemleri ile aşılabilen bir rahatsızlık. Peki, siz bu rahatsızlık hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

İstisnasız Herkesin Birkaç Tanesinden Muzdarip Olduğu 17 Psikolojik Sendrom
Penisinin İçine Kaçacağını Düşünen de Var, Büyümeyi İstemeyen de: Erkeklerin Hayatını Zehir Eden Sendromlar
Aktif Bir Seks Hayatına Sahip Olan Herkesin Mutlaka Bilmesi Geren Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
27.03.2021

Bizim erkeklerin yanında çok masum bi sendrom.Bizimkiler buldukları her deliği birer seks objesi olarak görüyo hjfkdghkgd damacana şişesi,cansız manken,kedi,köpek,elektrik direği vs.Don Juanizm Sendromuda neymiş.(Beni linç etmek isteyen her erkek bu saydıklarıma örnektir .yalan olmadığını hepiniz biliyonuz) cinsel açlığın ülkesi Türkiye.Pardon çocukları unuttum.Birde zavallı çocuklar var listede.

27.03.2021

Ergenliğimde sevgilim olacak kişiyle tanıştığımda entelektüel sohbetler yaptıktan sonra sevişirim diye hayaller kurardım. Gençlik işte okuduğunuz romanların izlediğiniz filmlerin etkisiyle ütopik bir dünya hayal ediyorsunuz zihninizde. Sonra da gerçek distopya ile tokat yemiş gibi tanışıyorsunuz. Karşıma çıkan her erkekle kitap film felsefe psikoloji sosyoloji muhabbetleri yapardım. Sonra bir baktım ne desem anlamadan dinlemeden onaylıyor hepsi mk. Bi eleştir amk bir polemiğe falan gir bir beyin fırtınası bir çözüm falan olsun. Zeki kadın isterim olayı külliyen yalan. Kimse zekama bakmadı hepsi göt meme derdinde

28.03.2021

Ben kadınları da çok eleştiririm. Toplumun kadınıyla erkeğiyle bozuk olduğunun bilincindeyim ama ağırlıklı sorun kimdeyse de o cins daha çok eleştiriliyor, ataerkil bir ülkede yaşıyoruz sonuçta. Haklısınız insanlar fazlasıyla onaylanma ihtiyacı içinde bu toplumda. Bu da eğitimsizlikten, cehaletten kaynaklı. Ailede takdir ve sevgi görmeyen bireyler ya içine kapanıyor ya da narsist olup sürekli beğenilme ihtiyacı duyuyor. Alttaki yorumda arkadaşın kötü bir şey demek istediğini sanmıyorum. Şimdi linç edilse neyi linç edilebilir ki? Söylediklerinde haklı değil mi? Yalan söylediği yok. Biraz empati kurmanız gerekirken üstüne penis kafalı diye hakaret ediyorsunuz

27.03.2021

Dünyada oldukça yaygın olduğunu düşünüyorum. Bazı kişilerde bağlanma problemi var. Sevgisiz büyüyenlerde de bu görülüyor. Tamamen ihtiyaç olarak duygu olmadan bakıyorlar olaya.

Pasif Kullanıcı
27.03.2021

Kendini kanıtlama ihtiyacı. Sadece kadın düşmanlarının yapacağı bir şey. Ben bunlara kAmbaracı diyorum. Birikim yapıyorlar.

TÜM YORUMLARI OKU (24)