Karşınızdaki Kişiye Saygı Göstermenize Rağmen Karşı Taraftan Saygı Görememenize Neden Olan Davranış Biçimleri

Karşı tarafa saygı gösterdiğimiz ancak aynı saygıyı alamadığımız zamanlar olur. Bütün ilişkilerde önemli yere sahip olan saygıyı bazı zamanlar biz her ne kadar saygılı olsak da karşı taraf bize göstermez. bunun birçok nedeni vardır ancak saygı görülmemesini bazı nedenlerini Beyhan Budak'ın videosundan yola çıkarak içerik haline getirdik. Karşı tarafın neden saygı göstermediğini merak ediyorsanız içeriğe göz atabilirsiniz.

Kaynak: Beyhan Budak

1. Sürekli karşı tarafa sen bilirsin dememelisiniz!

Bazı zamanlar her ne kadar elimizden geldiğince iyi davranıp saygılı olmaya çalışsak da karşı taraftan aynı saygıyı göremediğimiz zamanlar olur. Saygılı olmamıza rağmen karşı tarafın bize neden saygı göstermediği de bizde bir merak konusu olur. İstediklerimizi ifade etmememiz karşı tarafın bir süre sonra bize fikrimizi sormamasına neden olur.

Size sorulan sorulara birkaç defa 'fark etmez' veya fikrinizi açıklamayan cevaplar verirseniz bir süre sonra karşı taraf size fikrinizi sormayı bırakır.

Kendi sınırlarınızı çizmek, fikirlerinizi beyan etmek karşı tarafında size saygı göstermesini sağlar.

2. Karşı tarafı size yapılan kötülükleri unutmayacak şekilde affetmelisiniz!

Affetmek elbette ki iyi bir şeydir. Ancak bazılarımız vardır ki kendilerine yapılan kötülükleri hemen unutuverirler. Kin tutmak da iyi değildir ancak yapılan kötülükleri unutmamak gerekir. Affetmek demek karşı tarafın size yaptığı kötülükleri unutmanız anlamına gelmez.

Karşı tarafı affedip size zamanında yaptıkları kötülükleri unutmayarak hareket etmek sizin için de en doğrusu olur.

Yapılan kötülüklerin unutulması karşı tarafın her seferinde daha da kötüsünü yapmasına neden olur. Bu yüzden de affederken kin tutmadan ancak size yapılanları da unutmadan affetmek gerekir.

3. Başkalarınınkini değil kendi benliğinizi kabullenmelisiniz!

Etrafınızdaki insanların değil kendi benlik saygınızı ön planda tutmalısınız. Eğer kendinizi etrafınızdaki insanlarda daha geri bir plana atarsanız bir düre sonra karşı taraf sizi yok görmeye başlar. Değer verdiğimiz kişilerin bize aynı karşılığı göstermemesi bir süre sonra kendi benlik saygımızı yitirmemize neden olabilir.

Karşı taraf için her türlü fedakarlığa gösterip kendi öz saygımızı kaybetmeye başladıkça bir süre sonra karşı taraf, sizin ona muhtaç olduğunu düşünür ve size saygı göstermez.

4. Sürekli kendinizi anlatmak için çaba sarf etmemelisiniz!

Kendinizi sürekli kanıtlamak ve anlatmak bazı zamanlar karşı tarafa ters etki oluşturabilir. Sizin kendinizi anlatmanız yerine karşı tarafın sizi anlaması, keşfetmesi gerekir. Sürekli kendinizden bahsetmek karşı tarafın size olan saygısını azaltabilir.

5. Karşı tarafın davranışları sizin kırılmanıza neden oluyorsa bunu mutlaka söylemelisiniz!

Karşı taraf bazı zamanlar size kıracağınızı bilmeden şaka yapabilirsiniz ya da bir söz söyleyebilir. Böyle durumlarda kırılacağınızı söylemezseniz karşı taraf, sizin umursamadığınızı düşünür ve aynı şeyleri yapmaya devam eder. Bu yüzden de kırıldığınınız zaman bunu karşı tarafa düzgün bir üslupla söylemeniz gerekir.

Kendi değerinizi başkalarının sözleri üzerinden ölçmemelisiniz!

Sürekli başka insanlardan referans alırsanız bir süre sonra hem kendi saygınızı yitirirsiniz hem de karşı tarafın size karşı olan saygısı kaybetmesine yol açarsınız. Kendi hakkınızdaki görüşleri sürekli başkalarına sorup onların fikirlerine danışmak yerine kendi fikirlerinize sahip çıkmanız gerekir ki karşı taraf size karşı olan saygısını yitirmesin.

6. Her defasında kendinizi suçlu bulmamalısınız!

Sürekli kendiniz suçlu bulma durumu genellikle kişilerde çocukluklarından beri var olan bir problem olur. Her zaman kendinizi suçlu görmek, kendinize karşı adil davranmamak bir süre sonra karşı tarafın size karşı saygı duymamasına neden olur.

Bir olay esnasında objektif bakmayıp her zaman kendinizi suçlu bulmanız, karşı tarafında sizi suçlu bulmasına neden olur. Bu yüzden de bir olay yaşandığı zaman adil davranıp hemen kendinize haksızlık etmemelisiniz.

7. Kusurlarınızı ön planda tutmamalısınız!

Kusurlar elbette ki iyidir ancak bunları kendi benliğinizin de üstünde tutarsanız bir süre sonra narsist insanlar için adeta bir av olursunuz. Bu şekilde ilerlerseniz zaman geçtikçe etrafınızda birçok narsist insan olur.

Çocukluktan itibaren kendisini kusurlu bulan kişiler genellikle güçlü karakterlerin yanında bulunmak ister bu durum da karşı tarafın size saygı duymasını engeller.

Kendi kararlarınızı ve sınırlarınızı bilmek sizi hem kusurlarınızla daha barışık bir kişi yapar hem de karşı tarafın da saygı duymasını sağlar.

8. Hayır demeyi bilmelisiniz!

Karşı tarafı kırmak hiçbirimiz istemeyiz ancak hepimiz kendi sınırları vardır ve bazı durumlar bu sınırlara uymadığı zaman hayır dememizden daha normal bir şey yoktur. Karşı tarafı kırmamak için sürekli kendi sınırlarınızı aşmak bir süre sonra sizin de kendinize olan saygınızı yitirmenize neden olur.

Yapmak istemediğiniz konulara, prensiplerinize uymayan konulara hayır demek karşı tarafın size saygı duymasını sağlar.

9. Karşı taraf için bir anda büyük fedakarlıklar yapmamalısınız!

Elimizdeki bütün fedakarlıkların hepsini bir anda yaptığınız zaman bu karşı tarafın bir süre sonra yaptıklarınızla yetinemeyip hep daha fazlasını istemesine neden olur. Karşı taraf bir süre sonra yaptıklarınızla yetinmeyip bir üst seviyesini ister ve saygı duymayı bırakır.

Yapabileceğiniz fedakarlıkları bir anda göstermek yerine yavaşça karşı tarafa sunmak size saygı duyulmasını ve yaptıklarınızın bir anda tüketilmemesini sağlar.

Sizin her kadar iyi niyetle davransanız da bunlar karşı tarafın size karşı olan saygısını kaybetmesine neden olabilir. Bu yüzden ilk önce öz saygınızı yitirmemeyi ihmal etmemelisiniz.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Beyhan Budak'ın videosuna göz atabilirsiniz:

Bize Kendini Anlat, Öz Güvenli Olup Olmadığını Söyleyelim!
Yapıldığında İnsanların Sizi 'Ezik' Gibi Görmesine Neden Olarak Kibarlığa Tövbe Ettiren Davranışlar
Herkesin Çevresinde Bulanmasını İsteyeceği ve Güvenilirliğiyle Bilinen Besleyici Kişilik Tipinin Özellikleri

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler