Kars Belediyesi'ne Kayyum Atandı: Kobani Eylemleri Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınan 20 Kişiden 17'si Tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kobani eylemleri soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 17'si tutuklandı.

HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen tutuklandı

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, Eski BDP Eş Genel Başkanı ve milletvekili Emine Ayna, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, eski HDP Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve eski milletvekili Prof. Dr. Emine Beyza Üstün tutuklandı.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İstifa Edeceğini Açıkladı: 'Demokrasicilik Oynanacak Yaşı Geçtim'

Kars Belediyesi'ne kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Bilgen'in yerine belediyeye vali Türker Öksüz kayyum olarak atandı.

Neler yaşanmıştı?

Kobani Olayları Operasyonu: 7 İlde, 82 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
Kobani Olayları Soruşturması: 7 HDP Milletvekili Hakkında Fezleke Düzenlenecek

Popüler İçerikler

TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Feyza Civelek'in Yasaklı Madde Siparişini Teslim Alırken Polislere Yakalandığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.10.2020

Türkiye'de demokrasinin olmadığının en büyük kanıtı canlı bombaları kutsayan bir siyasi partinin hâlâ legal kabul edilip seçimlere girebilmesi. Düşünsenize: Abd'de 11 eylül saldırganlarını halk kahramanı ilan eden bir siyasi parti seçimlere giriyor olsun... Ya da Işid'in Brüksel Metrosundaki saldırganlarını kahraman ilan bir siyasi partinin Belçika'da seçimlere katıldığını düşünebiliyor musunuz? Ben bunu sindiremiyorum işte.

Pasif Kullanıcı
02.10.2020

İki ayrı örgüt, iki ayrı saldırı, aynı ülke ve aynı yöntem ama farklı tavır... Ben bunu gördüm, bunu bilir bunu söylerim. Kusura bakma dostum ama kimse bana böyle bir partiyi beni (vatandaşı) düşünen demokrat bir parti olarak pazarlayamaz. Ölenin ve öldürenin kimliğine göre teröristin adı "barbar veya halk kahramanı" olarak değişiyorsa vay hâlimize. Ben bunu "IRKÇILIK" olarak isimlendiriyorum, dileyen başka bir şekilde isimlendirebilir, karışmıyorum. Ama demokrasiden anladıkları canlı bombaları ait oldukları örgüte göre farklı etiketlerle yaftalamaksa kalsın. 11 Eylül'le alakası bu işte. 11 Eylül'de de insanlar öldü, Pkk'nın canlı bomba saldırılarında da. Fark şu: Birinde saldırganları sahiplenen siyasi parti yok, diğerinde var.

Pasif Kullanıcı
02.10.2020

Kars a hayırlı uğurlu olsun, Kars ın büyük bir kısmını oluşturan Atatürkçü ve Milliyetçi kesimin de HDP ile anılmaktan oldukça rahatsızlık duymasının da önüne geçilmiş oldu.

02.10.2020

Üzülenler ve kızanlar daha üzüleceğe benziyonuz . Şimdi koşarlar ekonomik bozuk diyenler Ekonomik bozuk sizle neyle uğraşıyonuz diye ekonomik bozuk o ayrı bi mesele bu ayrı bi mesele. Devlet düşmanları(iktidar demiyorum) daha çoooook ağlıcak selocanın yavşakları ve şakşakcıları

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ