Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İstifa Edeceğini Açıkladı: 'Demokrasicilik Oynanacak Yaşı Geçtim'

Kobani eylemleri soruşturması kapsamında yaklaşık bir haftadır gözaltında tutulan HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, sosyal medyada yaptığı açıklama ile istifa edeceğini duyurdu.

Kobani eylemlerine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Karsa Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, istifa edeceğini açıkladı.

'Demokrasicilik oynanacak yaşı geçtim'

Bilgen, 'Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa belediye başkanlığı görevimden istifa edeceğim' ifadesini kullandı.

Operasyonda, Bilgen'in de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Kobani Olayları Soruşturması: 7 HDP Milletvekili Hakkında Fezleke Düzenlenecek

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
30.09.2020

Bildirinin sonunda ne mal oldugunu aciklamis zaten.Dagdan sehre inip demokrasi diye anirmak agzina hic yakismiyor. Neden ifade verdigini aciklada herkes ogrensin. Turk milleti eline Mehmetcigin kani bulasmis Pkk teroristini savunan senin gibilere ekmek yedirmez.Maskesi dusup ifsa olunca ,duygu somurusuyle vicdan sizlatmaya calisan senin gibi karaktersizler Turk siyasetinde barinamaz,barinmasina goz yumulamaz.Bencede hicbirsey eskisi gibi olmamali,kokunuz kurutulmali.

01.10.2020

Pepp :Dean Winchesterinda bahsettigi gibi Hdp Pkk nin siyasi kolu.Terore acik acik destek veriyor,teror propagandasi yapiyor( Baskan Aponun heykelini dikecegiz Selo ) .Kurtlere en buyuk zulumu yapan ,çolugunu çocugunu çesitli vaatlerle kandirip daga cikaran Hdp dir.Teslim olan terorist ifadelerinde Hdp ye genis yer veriliyor.Pkk yoneticilerinin beyin takim Ermeni.Pkk nin sozcusu Hdp nin Kurtlerle ,Kurtlukle hicbir alakasi yok.Hdp nin aldigi oylarin cogu baski ve tehditten kaynaklaniyor.Doguda ,Guneydoguda Kurt vatandaslar Hdp ye ateş puskuruyor. Diyarbakir Hdp binasi onu ,cocugu Pkk ya katilan bir annenin Hdplilere isyani : Allah Hdp nin belasini versin ,çocugumu geri getirsinler. Yeterince aciklayici oldumu ?Hdp kapatilmalidir,nokta.

Pasif Kullanıcı
30.09.2020

Kars HDP nin eline geçemeyecek derecede milliyetçi ve Atatürkçü bir şehrimizdi zaten, tuhaf olan geçmesiydi.

Pasif Kullanıcı
30.09.2020

kobane olaylarından sonra da tutuklanmış 7 ay cezevinde yattıktan sonra tazminat verilmişti. suçsuz yere tutuklandığı için. yine aynısını yapmaya çalışıyorlar. garip ülke ya hadi yönetimi filan anlarım hdpyi seçimi boykot etmeye zorluyor da. bu sığır insanlar görmüyor mu haklıyı haksızı. sistemin kendisini değiştirmek isteyenlere alkış tutan sığırlar özgürlük isteyenlere terörist diyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ