Kariyerlerinde Büyük Sakatlıklar Yaşamış ve Atlatmış Olan 12 Efsane Sporcu

Gerçek sporcular farkını ortaya koyuyor...

1. Uche Okechukwu

Fenerbahçe'de oynadığı sırada ters bir pozisyon nedeniyle ayağını kıran stoper Uche, 1 seneye yakın bir süre futbol oynayamadı. Uche sakatlığının ardından sezon boyunca tam 5 gol atmıştı.

2. Ruud van Nistelrooy

2000 yazında geçirdiği bir kaza sonrasında ön çapraz bağlarını koparan Nistelrooy, 1 yıl sonra Manchester Unitede'a transfer oldu ve takımın sembol isimlerinden biri haline geldi.

3. Aaron Ramsey

Arsenal'in gözde isimlerinden Aaron Ramsey, ufak tefek kazalar yaşamış olsa da ilk en büyük sakatlığını 2010 yılında oynadığı Stoke maçında yaşadı. Sağ bacağı kırılan Ramsey, sakatlığının ardından hızla yükseldi ve Arsenal'den Juventus'a transfer oldu.

4. Francesco Totti

2006 Dünya Kupasını beklerken ayağını kıran Totti, 6 ila 9 ay boyuca futbola ara vermesi gerekti. 30 yaşındaki futbolcu, son uluslararası turnuvasını kaçırmamak adına 4 ayda iyileşti ve Dünya Kupasında oynadı.

5. Zlatan Ibrahimovic

36 yaşında transfer olduğu Manchester United'da menisküs ve çapraz bağ zedelenmesi yaşayan ünlü futbolcu, yaşından dolayı bir daha yeşil sahalara dönemeyecek gibi görünse de hızla iyileşti ve MLS'te LA Galaxy forması giydi.

6. Henrik Larsson

Celtic forması giyen Larsson, 107 maçta 54 gol atmıştı. Kariyeri hızla ilerlerken 1999'da iki yerden kıran Larsson, tekrar futbola döndüğünde 50 maçta 53 gol atarak Avrupa Altın Ayakkabı ödülünü aldı.

7. Eric Abidal

Barcelona'da oynayan Eric Abidal, sahada sakatlık yaşamaktan çok daha ciddi bir sorunla karşılaştı. Karaciğer kanserine yakalanan futbolcu, 2011'de ameliyat olduktan 2 ay sonra 90 dakika boyunca Şampiyonlar Ligi finalinde oynadı. Bir yıl sonra karaciğer nakli olan Abidal, 2013 sezonunda sahalara geri döndü.

8. Nwankwo Kanu

Henüz 20 yaşındayken büyük başarılar elde eden Kanu, Inter'e transfer olduktan sonra 1996 yılında kalp rahatsızlığına yakalandı. Açık kalp ameliyatı olan Kanu, Inter'den ayrıldı ve tamamen iyileşince Arsenal'de fırtınalar estirdi.

9. Ronaldo

Brezilyalı Ronaldo, 1999 yılında yaşadığı ağır sakatlık sonrasında Lazio maçına çıkmışken, tekrardan sakatlanma yaşadı ve dizi ters döndü. Kronik diz sakatlığı yaşayan Ronaldo, yine de kariyerine devam etti ve Real Madrid'e transfer olarak şampiyonluklar yaşadı. Ronaldo, 2002'de Brezilya'da Dünya Kupasını kazandı ve gol kralı tacını taktı.

10. Okan Buruk

Galatasaray formasıyla Türkiye Kupası finalinde top koşturan Okan Buruk, 42. dakikada ayağını kırdı ve uzun süre futbol oynayamadı. Buruk iyileşmesinin ardından Galatasaray'ın ikonik isimlerinden biri oldu.

11. Luis Figo

2000 yılında Avrupa'da Yılın Futbolcusu seçilen Luis Figo, çok sayıda sakatlık geçirmesine rağmen, 127 kez Portekiz milli takımında forma giydi ve Cristiano Ronaldo'nun ardından en fazla onura layık görülen futbolcu oldu.

12. Michael Owen

3 Dünya Kupası, 2 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynayan Owen, 1997, 1998 ve 1999 yılında gol kralı oldu. 2001 yılında yaptığı hat trick ile Ballon d'Or'a kayık görülen Owen, başına gelen tüm sakatlanmalara rağmen, 306 maçta 179 gol attı.

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!