Kariyer mi, Para mı? Sömürge Düzeninde Çalışan Patronlar, Yetenekli Eleman Bulmakta Zorlanacak!

Pandemiyle oluşan çalışan şekillerine, anksiyete ve öncelikler de eklenince 'aşk mı, para mı?' kavramından çıkan çalışanlar artık 'kariyer mi, para mı?' diye sormaya başladı. Daha iyi bir şirkette, daha prestijli bir iş sunan şirketler kesenin ağzını açmadıkları müddetçe önceliği hem para hem de özel hayat olan çalışanları kaybetmenin eşiğinde.

İyi şirketler daha çok maaş vermek yerine prestij sunarken, kimler bunu tercih ediyor?

Bundle'ın özel haberine göre, çalışanların çoğu pandemi sonrası 'yüksek maaşa' daha çok önem vermeye başladı.

İş hayatında prestij ve kariyer için daha çok çalışmak "out", özel hayata vakit ayırmak "in".

Kariyer basamaklarında artık hızlı yükselmek için kendi hayatında fedakarlık istemeyen ve bunun da maddi karşılığını alamayan çalışanlar, daha çok para kazanacakları, ailelerine ve kendilerine vakit ayıracakları, daha küçük şirketlerde çalışmayı tercih ediyorlar.

Ekonomist BetseyStevenson, kariyer konusunda, ilk etapta iyi bir şirkette daha az maaşla çalışmanın uzun vadede daha çok kazandırması düşüncesinin mantıklı olduğunu belirtirken, artık çalışanların sabrının kalmadığı görülüyor.

ABD'de doktora burslarını reddedenler artıyor.

Ekonomist Donna Ginther, din adamlığının saygınlığının azalmasıyla çalışan bulmakta da sorun yaşandığını anlatıyor.

'Ruhani bir alanda çalışan bulmanın zorluğunun bir de memurluğa etkisini düşünün' diyor.

Yönetim danışmanlığı ve kariyer koçluğu yapan Davis Nguyen, daha düşük bir maaşla daha iyi büyük bir şirkette çalışmak isteyenlerin 3 yılda yaklaşık yüzde 30 azaldığını belirtiyor.

Şirketlerin yetenekli çalışanlarını kaybetmeyle karşı karşıya olduğu konusuna dikkat çekiyor.

1 yaşına kadar çocuğuyla 52 gün görüşebildiğini fark eden prestijli bir şirkette ortak olma aşamasındaki Avani Desai, evden çalışma seçeneği olan bir iş için ayrılmayı tercih ediyor.

Maaş ve esneklik artık kariyer planlamalarında öncelik haline geliyor. Maliyet düşürürken, çalışanın zamanından, emeğinden, yeteneği ve bilgisinden plansız şekilde sonuna kadar faydalanmayı önceleyen şirketleri daha kötü şartlar beklediği de ufukta görülüyor.

Popüler İçerikler

Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
İş Kadını Olan Eski Eşinden Aldığı Nafakayla Düğün Yapan Damat, Düğünden Sonra Nafaka İstemeye Devam Etti
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
YORUMLAR
17.11.2023

Yemişim büyük şirketini. Yıllarca sekördeki en büyük Türk şirketinde çalıştım. Sonra gelip Amerikalılar satın aldı.Mobingin kralı. Senelerce lustural ile işe gidip geldim. 50-52 saat uyumadan çalıştım. Yöneticler çapsız olduğu için çalışan sistemi çökerttiler. Her resmi tatilde sayım yaptık. Artık işin boku çıktı Bir baktım oğlum 4 yaşına gelmiş. Evde sürekli kızgınım. Yorgunum. Sinirliyim. Eşimin bavulu kapının önünde hazır. Sikerim global şirketini dedim. Meydancı yapsınlar ama para versinler dedim. Çocğuma zaman ayırayım dedim. 11 yılımı arkada bırakıp çıktım. İyi ki de çıkmışıım. Çocğun ile zaman geçirmen çok kıymetli. Şimdi o 5 yılın acısını öyle bir çıkarıtyorum ki. Sanırsın ilk olula ben başladım. Her akşam oğlumla ödev yapıp, ödevden sonra halının üstünde saat 10'a kadar oyun oynuyorum. Uyuyana kadar kitap okuyorum. Yemişim global şirketini.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ