Karıştırılan Cenazenin Arkasında Cinayet Çıktı

Almanya'da, adli tıpta cesedi karıştırıldığı için yakılan Abdülkadir Sargın'ın cinayet sonucu öldüğü ortaya çıktı. Hannover Savcılığı, katil zanlısı diye Sargın'ın oğlunu işaret etti.

Almanya'da beyin kanaması sonucu ölen Abdülkadir Sargın'ın, adli tıp kurumunda cesedi bir Alman'ın cenazesi ile karıştırıldı.

13 Aralık 2022'de eve sarhoş gelen 37 yaşındaki oğlu Hasan Sargın ile 71 yaşındaki baba Abdülkadir Sargın arasında tartışma çıktı. Abdülkadir Sargın'ın oğlundan evi terk etmesini istemesi üzerine Hasan Sargın babasının kafasına sert bir cisimle vurdu.

Hastaneye kaldırılan baba Abdülkadir Sargın, 14 Aralık'ta beyin kanamasından öldü. Abdülkadir Sargın'ın cenazesi vefattan bir gün sonra otopsi için adli tıp kurumuna gönderildi. Otopsinin ardından cenaze nakil firmasına Sargın'ın cenazesi diye başka bir cenaze teslim edildi.

Ailesi yıkama işlemi sırasında cenazenin babalarına ait olmadığını belirtti. Aile, adli tıp kurumuna gidince, cenazelerin karıştığı ortaya çıktı. Aileye 81 yaşındaki bir Alman'ın cenazesini teslim eden kurum, Sargın'ın cenazesinin yakıldığını açıklamak zorunda kaldı.

Aile bunun üzerine babalarının küllerini alıp Stöcken Müslüman Mezarlığı'nda toprağa verdi.

Babasını öldüren oğul Hasan Sargın'ın psikolojik sorunlar yaşadığı, klinikte tedavi gördüğü ortaya çıktı. Olay günü klinikten izinli eve gittiği, olaydan sonra tekrar kliniğe döndüğü öğrenildi.

Cenaze törenine katılan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Abdülkadir Sargın'ın diğer oğlu Kerem ile kızı Ayşegül'e başsağlığı dilemişti.

Sabah Gazetesi

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış