Kargaların Zannettiğimizden Çok Daha Zeki Olduklarını Kanıtlayan Muhteşem Deney

Çeşitli deneyler ile zekaları kanıtlanan kargalar yine bir deneye konu oldular ve şaşırtmayı başardılar. Hayvanlar alemi içindeki en zeki hayvanlardan olan kargaların bu deney ile birlikte üç aşamalı plan yapabildikleri kanıtlandı.

Kargaların da problem çözebilme yetenekleri var!

Uzun yıllardır bilim insanları tarafından zekaları incelenen kargalar, şaşırtmaya devam ediyor.

Üç kişilik araştırmacı ekibi Romana Gruber, martina Schiesti ve Markus Boeckle’dan oluşan ekip, kuşların plan yapabilme becerilerini ölçen bir test geliştirdi.

Deney sisteminde kargaların, bir tüpün içerisinden bir çubukla taş alıp, aldıkları taşı da başka bir platformdan et almak için kullanmaları gerekiyor.

Kargaların zannettiğimizden daha zeki olduklarını kanıtladıkları o deney:

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
11.02.2019

Hayatları boyunca tek bir eşe bağlı olarak yaşayan kargalar yavruların bakımında da ortak roller üstleniyorlar. Ayrıca sürüden ayrı kalmış bir yavru gördüklerinde ebeveynleri olmasa bile o kargaya toplu olarak bakıyorlar. Ayrıca bir insan tarafından zarar gördüklerinde bu insanı hafızalarına işliyor ve hatta diğer kargalara da bu kişinin kim olduğunu anlatıp, bu kişiye toplu saldırılar düzenleyebiliyorlar. Üstelik hafızaları o kadar kuvvetli ki aradan seneler geçse de bu kişiyi unutmuyorlar.

11.02.2019

bircok turk ogrencisi cozemez

12.02.2019

universite sinavindaki bazi sorularin bundan kolay oldugunu, buna ragmen ortalamanin 4 netlerde dolastigini dusunursek, dogru bir varsayim.

12.02.2019

Ülkemiz insanın ortalamasından zeki.

TÜM YORUMLARI OKU (7)