Kararlılık, Zeka, Güven: 15 Maddede İdealist İnsanların Özellikleri

Ülkemizde idealist insan denilince hemen akla saf, temiz, sevdiği şeyleri yapan, fakat az para kazanan mutlu bir insan modeli gelir. Gerçekten de idealist insanlar toplumun az sayıdaki çoğunluğunu oluştururlar. Sayıları az olsa da hayatta daima dikkat çekerler.

1. İşlerini her zaman planlı ve programlı yaparlar

2. Hayatta tek başlarına olurlar

www.hanselman.com

İdealleri uğruna çevrelerindeki vasıfsız insanlardan uzaklaşmak zorundadırlar. Bazen de olaylara gerçekçi yaklaşımları, çevrelerindeki insanların kendilerinden haz etmemesini sağlar.

3. Okumayı, idealleri için iyi bir araç olarak kullanırlar

Sürekli merak ettikleri şeyler hakkında yeni kitaplar okurlar.

4. İçten içe hayal kurarlar

Hayata gerçekçi bir şekilde bakmalarına rağmen, kendilerini hayal kurmaktan alamazlar. Fakat hayallerini kendilerine saklarlar.

5. Basit şeylere gülmezler

Zihinleri sürekli doludur, geçmişten ders çıkartarak geleceği düşünürler. Bir sonraki adımlarını planlamak zorundadırlar. Basit ve gündelik nükteler, ciddiyetlerini bozmaz.

6. Kendilerine güvenmeyenleri ciddiye almazlar

Çünkü kimsenin kendilerine inanmasına ihtiyaçları yoktur. Hiç kimse onlara inanmazken herhangi bir şeyi başarabilirler.

7. Etkili bir biçimde konuşurlar

Çevrelerindeki insanlarla iletişimleri her zaman düzgün ve etkileyicidir.

8. Sıradan sohbetlerden sıkılırlar

İdealist insanlar kendi alanlarıyla ilgili bir konu ortaya atıldığında saatlerce tartışmaktan sıkılmazlar. Aksine bundan büyük bir haz duyarlar. Fakat çok sıradan konular hakkında dakikalarca yorum yapmayı aptallık olarak görürler. 'Aaa saçını mı kestirdin?' veya 'Kıyafetin yeni mi?' gibi muhabbetlerin gereğinden fazla uzamasından sıkılırlar.

9. Zorluklara ve engellere karşı dirençli olurlar

Hedeflerini planladıkları için, karşılarına çıkabilecek zorlu engelleri de tahmin ederler. Onlar için hedefe ulaşmak için çekilen çile zor ama hedefe ulaşılacaksa kutsaldır.

10. Çabuk anlar ve öğrenirler

s208.photobucket.com

11. Duygularını içlerine atarlar

Bazen üzüntülerini hiç belli etmezler, çünkü etrafındakilerin kendilerine bir fayda sağlayamayacağını bilirler ve boş tesellilere karınları toktur.

12. Çok fazla düşünürler

Geçmişi ve geleceği, devamlı hesap ederler. Plan ve programlarını sürekli kafalarının içinde tekrar ederler. 'İşler planladığım gibi gitmezse ne yapacağım?' sorusunu daima kendilerine sorarlar.

13. Odaklanma kabiliyetleri yüksektir

Özellikle kendilerinin ilgisini çeken herhangi bir konuyu yüksek konsantre ile dinleyebilirler.

14. Enteresan fikirleri vardır

Aslında belki de hayalleri veya fikirleri enteresan değildir. Fakat size enteresan gelir.

15. Son olarak hayata karşı dimdik dururlar

Üzülebilirler, hayal kırıklığına uğrayabilirler, duygulanabilirler, darmadağın olabilirler fakat hiçbir zaman hedeflerini çöpe atmazlar. Biraz dinlenip, belki geri çekilip kendilerini sorguladıktan sonra ayağa kalkıp yollarına devam ederler. Çünkü idealist insanlar idealleri uğruna ölümü bile göze almışlardır.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
29.01.2016

Bi idealist insan, bi de idealist oldugunu sanip kasım kasım kasılanlar var..uzak durulmali

29.03.2021

Bir insanın gerçekten idealist olduğunu anlamak için ne yapıyorum biliyor musun? Dünyasına bakıyorum. Yaşadığı hayattan memnun mu, sabırlı ve çevresiyle uyum içinde mi, yoksa dünyasının karmaşıklığından ve yetersizlik, değersizlik hislerinden sahte bir idealist görünümle mi kaçıyor? İdealistliği hava atan insanlar bazen değersizlik hislerini gizlemek için sahte bir kabuk oluşturma çabasındadır. Annem gibi...

29.01.2016

#4 sanırsam hipnoz oldum :))

29.01.2016

Lan şöyle çok okuyan birisi bana anlatsın, nasıl kitap okuyorsunuz? Şimdi bunu diyince cahili cüheyla olmak istemem de. Öğrenmeyi severim. Boş zamanlarımda köktürk alfabesini ezberlemişliğim bile var fakat okumak çok sıkıcı geliyor. Ne roman ne hikaye... Takip ettiğim makalelerde bile sıkıntı yaşıyorum. Küçükken okurdum kitap, sonra bıraktım. E sen nerden öğreniyorsun bir şeyler derseniz: izliyorum. Bir şeyler izleme bayılırım ki günün 10 saati böyle geçer. Film, belgesel, kısa film, spot falan filan... Ama şu kitap işi içime sıkıntı veriyor açıkcası. Bu konuda yardımı dokunabilecek birisi varsa cevap verebilir mi?

29.01.2016

İlk başta sürükleyici kitaplardan başla, Dan Brown'ın kitapları en iyi örnektir. Sonra merak ettiğin kitaplara yoğunlaş...

TÜM YORUMLARI OKU (21)