Kararda Sosyal Medyanın Gücüne Atıf Yapıldı: İşte Pucca'ya Verilen Cezanın Gerekçeleri

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan ve Pucca takma adıyla bilinen Pınar Işık için mahkeme gerekçeli kararı açıkladı. Mahkeme kararda 'Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği' ifadelerine yer verdi. 

Mahkeme kararda sosyal medyanın gücüne atıf yaptı: 'Hükümetlerin devrilmesine varan neticelere neden olmuştur'

Mahkeme, 'Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, daha ucuz ve elverişlidir. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır' dedi.

Gerekçeli kararda sanığın, Kolombiya'nın Madellin şehrine ilişkin sosyal medya paylaşımına atıfta bulunuldu.

Sanığın bu paylaşımı ile Kolombiya'nın uyuşturucu kartelleri ile meşhur, kokain kartellerinin başkenti sayılan Madellin şehrine atıfta bulunduğu bilgisine yer verilen gerekçeli kararda, 'Buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde hayatta kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımı olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Madellin'deki fakir insanların evlerine ekmek götürebileceklerini ima etmekte ve kişileri uyuşturucu kullandırmaya özendirmekte olduğunun tespit edildiği' iddia edildi.

Takipçilerini uyuşturucu madde kullanmaya davet ettiği iddiası.

Sanığın bir başka sosyal medya paylaşımında da uyuşturucu madde kullanmaya başladığını ima ederek takipçilerine bu yönde mesaj verdiği savunulan gerekçeli kararda, 'Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği' kaydedildi.

Sanık Karagöz'ün, davaya konu paylaşımı ile uyuşturucu kullanımını bir suç değil bir ekmek kapısı olarak gösterdiği savunulan gerekçeli karardı, şüphelinin yine uyuşturucuyu kullanılabilecek meşru bir madde olduğu şeklinde algı yarattığı, iradeleri tam oturmamış gençleri toplum için tehlike teşkil eden uyuşturucuya yönlendirdiği iddia edildi.

Ne olmuştu?

Pucca'ya Hapis Şoku! Attığı Tweet Yüzünden 7 Yıl Hapis Cezasına Çarptırılan Pucca İsyan Etti

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
23.07.2019

Bir iki ay önce bir "yazardı" güya daha doğrusu pedofili.Akla hayale sığmayacak cinsten iğrenç iğrenç (çocuk kitapları içindi galiba tam net hatırlamıyorum) bir kitapta olmaması gereken şeyler yazılıydı.Sahi ona noldu? Böylelerini de unutmamak lazım ama onları nedense içeri atmıyorlar.

23.07.2019

haklısınız. fakat şöyle bir şey var. zümrüt apartmanı denen sapıkça kaleme alınmış kitabın var olduğunu da sosyal medyadan öğrendik. pucca bu laflarını risklerini çok iyi bildiği sosyal medyada değil de kitabında yazsaydı ve kitapta kalsaydı belki başına bela almazdı. zümrüt apartmanı sanmıyorum 1.700.000 satmış olsun. ama pucca paylaşımları 1.700.000 kişiye anında ulaşabiliyor. o kitabın yazarı çok sıkışırsa imgelem dünyamda sürrealist takıldım edebiyat yaptım der yırtar paçayı da pucca öyle değil yani açık net anket ve tanıtım söz konusu.

23.07.2019

Ergenlere hangi uyuşturucu kullaniyosunuz diyip tüm uyusturucu listesini vermek ne demek ya!!!Siz keçileri kaçırmışsiniz tabi ceza alacak. Yiyiyosa bunu sokakta anne babaların yüzlerine söylesin. Şimdi bana ergenler niye takip ediyor demeyin twitterim yok instam yok sosyal medyam yok ama bu kadini her gün görüyorum sıktı artık. O ergenlerin sürekli keşfetine falan düşüyordur büyük ihtimal insanın zihninde yer kaplıyor.

24.07.2019

eğer çocuk uyuşturucunun adını okuyup onu kullanmayı arzuluyorsa affedersin ama o çocuk olmamıştır zaten.

23.07.2019

bu kadar uzatmaya gerek yok. pucca'nın sorduğu anket sorusunun torbacı tarafından sokakta 15 yaşında bir akrabanıza sorulduğunu düşünün. "kızmam, normal karşılarım" diyecek olanınız olduğunu sanmam. tamam kırmızı bültenlik adam trt'ye çıkıyor, torbacılar sokakta cirit atıyor, çok şey cezasını bulmuyor bu memlekette. hal böyle diye de her şeye göz yumulamaz. ben şurda küfür yazarken bile yav yazmasam mı acaba diye düşünürken fenomenim diyen böyle suistimale açık konularda daha çok düşünecek.

24.07.2019

Hak verdim!

TÜM YORUMLARI OKU (64)