Karar Yazarı Elif Çakır Başörtüsünü Çıkardı

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır başörtüsünü çıkardı. 

Karar gazetesinde köşe yazarlığı ve Youtube üzerinden yayın yapan Karar TV'de program yapan Elif Çakır, başörtüsünü çıkardı.

Çakır'ın gazetedeki köşesinde başörtüsüz fotoğrafı kullanıldı.

Elif Çakır'ın Twitter hesabındaki profilini de değiştirdiği görüldü.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
YORUMLAR
28.07.2021

Odaklanılması gereken neden kadınların kıyafet seçimi-tercihi? Dert mi yok bu ülkede? Yeter cidden bıktım ben. Etek giymek istiyorum iki gün sonra dışarı çıkmayı düşündüm. Kafam şöyle çalışıyo bir kadın olarak; bir buçuk saat yol gideceğim, toplu taşıma kullanacağım, evden durağa yürümek de var. İnsanlar rahatsız edici şekilde bakacaklar. Şimdi afganlar da geldi, gittiğim yerde olur mu acaba? Eve dönerken geç saate kalmamalıyım. Çünkü tehlikeli. Neden? Sadece etek giyeceğim. Ama, paranoyak etti bu ülke beni.

28.07.2021

Son zamanlarda onedio'da sürekli başörtülü kadınların başörtüsünü çıkarmasını konu alan haberler görüyorum. Ve bu kişiler sürekli bu site ve kullanıcıları tarafından tebrik ediliyor. Neden başörtü takmayı bir tabu haline getirip yobazca ve yanlış birşey olduğunu lanse etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum. İnsanlar istediklerini giymekte özgürler ve aynı zamanda dinlerini istedikleri gibi yaşamakta da özgürler. Kusura bakmayın ama bir kadının başörtüsü takması veya çıkarması sizi hiç alakadar etmez ve etmemeli. Sürekli özgürlükten ve hür iradeden bahseden bir sitesiniz güya ama başörtüsü takmanın özgürlüğünün savunulmasını bir kenara bırakıyorum onları ötekileştiriyorsunuz. Hayat sadece sizin hayatınız değil, sırf başörtüsü taktığı için iş bulamayan insanlar var. Bu yobazlık değil de ne? 21. yüzyıldayız insanları dış görünüşüne göre yargılamayı bırakın artık. SAYGI DUYUN İNSANLARIN GÖRÜŞLERİNE.

Pasif Kullanıcı
29.07.2021

Sırf başörtüsü taktığı için iş bulamayan insanlar mı ? :) pek haber içeriklerine bakmamışsınız anlaşılan. Kamuya mal olmuş ünlü insanların hayatlarındaki radikal değişimlerin magazinsel olarak haber değeri vardır. Nasıl ünlülerin hamilelik haberleri giydikleri kıyafetleri gittikleri mekanlar haber oluyorsa türban takmaları veya türban çıkarmalarının da haber değeri vardır. Haa şimdi diyeceksin onedio türban takip cikaran normal insanların da haberini yapiyor diye :) o haber içeriklerine bakarsan ordak i haber türban takip cikarmasi degil, türban takip veya cikarmasindan sonra yasadigi toplumsal baskı. Arka mahalledeki hatice teyze türban takti diye haber yok :) sizin zihniyetiniz çok tehlikeli bir zihniyet .bu türban meselesi üzerinden sanki modern yaşamı tercih etmiş insanların radikal islamcıları hedef aldigi gibi bir algi yaratiyorsunuz asil yobazlik sen ve senin gibilerin yaptigidir !

28.07.2021

Onedio son zamanlarda başörtüsünü çıkaran kadınlarla ilgili sık paylaşım yapıyor ve bu içerikler alkış emojisiyle karşılık görüyor.Herhangi birisi kıyafetinden dolayı hakarete uğradığında hakaret edeni eleştirip kıyafet özgürlüğünü savunurken(ki birisine kıyafetinden dolayı hakarette bulunanı eleştirmek ve yapılanın yanlış olduğunu söylemek tabii ki doğru)başörtüsünü çıkaranı doğru yapmış gibi göstermek ve başörtü takanların doğru yapmadığını ima etmek ne derece doğru ve adil?İsteyen istediğini giysin derken kasettiklerinizin arasında başörtü yok mu?Bu içerikleri hazırlayanların ve bunlara alkış emojisi koyanların başka yerlerde haktan,özgürlükten,adaletten dem vurması ne kadar samimi?Birinin başörtüsünü çıkarması haber değeri taşıyorsa ,başörtü takmaya karar verip bu süreci anlatanların anlattıkları neden haber değeri taşımıyor Onedio için?Yapılan çifte standart ve oluşturulmaya çalışılan algı son derece yanlış ve kötü niyet taşıyor!

Ne alakasi var. 28 subat surecinde cok kiz kapandi protesto etmek icin. Simdi de tam tersi oluyor. Turban siysal islamin bir sembolu oldu. Kapali olan onlarca kiz taniyorum ve hepsi vicdan azabi cekiyor, hatta acilanlar bile var. Acilma bir protesto seklidir ve Hilal Kaplan gibi artiklarla arasina mesafe koymaktir. Ayrica herkes istedigini giymekte ozgurdur, ancak bu turbanin ataerkil ve ikinci sinifa koyan bir sembol oldugunu degistermez.

TÜM YORUMLARI OKU (24)