Karar Emsal Nitelikte: Asılsız BİMER İhbarına 10 Ay Hapis

Başbakanlık İletişim Merkezi’nin kişisel çıkarlar için kullanımı konusunda yargı emsal bir karar verdi. İzmir'de rakibi hakkında BİMER'e asılsız ihbarda bulunan İ.O., 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Güzellik salonu sahibi İ.O., eski ortağı B.B. hakkında BİMER'e asılsız ihbarda bulundu.

Şikayet üzerine B.B.'nin sahibi olduğu güzellik merkezinde denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde, yasal olmayan herhangi bir işleme rastlanmadı.

Kendisine iftira atıldığını savunan B.B., denetimlerin çalışma özgürlüğünü kısıtladığını ve müşterilerini rahatsız ettiğini belirterek İzmir 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’ne şikayette bulundu.

Şikayet üzerine görülen dava sonucunda, haksız yere BİMER’e ihbarda bulunan İ.O.’ya 10 ay hapis cezası verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

'Karar emsal nitelikte'

B.B.’nin avukatı, kararın BİMER’in haksız ve gerek kullanımına emsal oluşturacak nitelikte olduğunu belirterek şöyle konuştu:

'Anayasa’da garanti altına alınmış çalışma özgürlüğünü, BİMER’i aracı yaparak tehdit edenler bu kararla birlikte bir kez daha düşünmeli.'

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca Peygamberin Mahmut Efendi ile Konuştuğunu İddia Etti
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Yurt Dışında Türk'e Benzetilmemekten Gurur Duyanların 'Eziklik Psikolojisi' Olduğunu Söyleyen Kullanıcı
YORUMLAR
03.07.2018

Bu durum evlenme teklifini red eden kadını fetocu diye ihbar eden adam için de geçerli olacak mı ya da kendisine dişini fırçala diye saygısızlık yapan kadını 155i ararım vatan haini diyen amca için?

03.07.2018

Türk milletinin istismar etmediği bişey olsa şaşarım zaten

03.07.2018

Ülkede adaletin medeniyetin kırıntısını bile görünce mutlu oluyorum

TÜM YORUMLARI OKU (7)