Karar Açıklandı: Trump'a Vakfının Fonlarını Siyasi Çıkarları İçin Kullanmaktan 2 Milyon Dolar Tazminat Cezası

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine ait yardım vakfının fonlarını siyasi çıkarları için kullandığı iddiasıyla açılan davada 2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Mahkeme, Trump ve en büyük üç çocuğunun idare ettiği yardım kuruluşlarının siyasi faaliyetlerde bulunamayacağına hükmetti.

Yargıç Saliann Scarpulla, Trump'ın 2 milyon doları ilişiği olmayan yardım kuruluşlarına ve kendi birikiminden ödemesine karar verdi.

Donald J. Trump Vakfı, ABD Başkanı Trump'ın çıkarları için kullanıldığı suçlamasının ardından 2018 yılında kapatılmıştı.

Trump ve çocukları zorunlu eğitime katılacak

New York Başsavcısı Letitia James, vakfın başında yer alan Donald Trump Jr, Eric Trump ve Ivanka Trump'ın 'yardım kuruluşlarının başkanlarının ve yetkililerinin görevleri' konulu eğitime katılmalarının zorunlu kılındığını da belirtti.

Trump ve avukatları davanın siyasi olduğunu öne sürmüş ve 'New York'taki ahlaksız Demokratların kendisini dava etmek için her şeyi yaptıklarını' söylemişti.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
08.11.2019

Adam hiç olmazsa "Siyasi çıkarları" için harcamış, "ailevi çıkarları" için de kullanabilirdi.

Amerika'da da başkanlık var diyenler de biliyor da sormak lazım. Örnek için yazıyorum yoksa bizim liderlerimiz hiç böyle şeyler yapmaz. Erdoğan'a böyle bir davayı açtın. Hadi fetöcü ilan edilmedin ve mucize oldu dava devam etti. Hakim de o gün yürek yiyerek gelmiş Erdoğan aleyhine 12 milyon Tl tazminat verdi. Yetmedi Erdoğan ve çocuklarına zorunlu derse katılma şartı eklendi. Böyle bir şey mümkün diyorsanız bence bir doktora görünün.

hayal gücüne hayran kaldım. "Erdoğan'a böyle bir davayı açtın" burdan sonrası yok bende. Sonrası karanlık sonrası soğuk sonrası kirli :)) Düşünemiyorum olmuyor :))

08.11.2019

Koskoca başkana nasıl dava açıp ceza veriyorlar yahu biraz bizim ülkeden demokrasi, hukuk dersi alsalar keşke. Amerika bu yüzden kıskanıyor bizi işte yine kıskanacaklar.

TÜM YORUMLARI OKU (6)