Karantina Bakımsızlığından Yeni Bir Bakım Trendi Çıktı: Şimdi Saçları Yıkamama Challenge'ın Tam Zamanı

Bu da yine Kardashian ailesinin başının altından çıktı.

Son yıllarda sıkça karşımıza çıkan bir öneri saçları yıkamamak.

Saçlarımız çocukken ne kadar harikaydı değil mi? Boya gibi kimyasal işlemler uygulanmasa, maşa ve düzleştirici gibi yüksek ısılı saç şekillendiricileri kullanılmasa dahi yetişkinliğe doğru saçlar sağlığını ve canlılığını yitiriyor. Bunun sebebi sık yıkama, kullanılan şampuanlar, güneş ve fön.

Saçları yıkamamak veya yıkama sıklığını azaltmak saç sağlığı açısından tavsiye edilen bir durum.

Saç yıkandıkça daha sık yıkama istiyor. Çünkü kafa derisindeki doğal yağlar giderilince cilt savunma mekanizması olarak daha fazla yağ üretmeye başlıyor. Kısır döngüye giren saç yıkama işinde mümkün olduğunca az yıkama ve sülfatsız, doğal içerikli şampuanlar öneriliyor.

Önermesi kolay, uygulaması zor. Aktif bir hayatı olan çoğu insan saç yıkamama veya seyrek yıkama akımına katılım gösteremedi.

Yağlanmış saçlarla günlük hayata devam etmek sanıldığı kadar kolay değildi. Ancak şu an, koronavirüs sebebiyle evde olduğumuz günlerde saçları yıkamamak için bir fırsat oluştu. Pek çok insan normalden daha az sıklıkla duş alıyor, saçlarına daha az vakit ayırıyor. Kardashian ailesi mensupları da buna dahil.

Geçtiğimiz gün YouTube'ta bir sohbet gerçekleştiren Kourtney ve Khloé Kardashian kardeşler, karantinanın günlük rutinlerini nasıl değiştirdiğini anlattı.

Bu dönemde saçlarını yıkamaktan kaçındıklarını anlatan kardeşler, normal hayatlarında sürekli yıpranan saçlarını bu şekilde dinlendiriyor. Videoda yeni yıkanmış ve kendi halinde kurumaya bırakılmış saçlarla konuşan Kourtney Kardashian saçlarını spor sonrası sadece suyla yıkadığını ve kurumaya bıraktığını, saçına tarak bile sürmediğini aktarıyor. Khloé Kardashian ise saçını haftada bir kez şampuanla yıkadıktan sonra hafta boyunca kuru şampuanla idare ettiğini söylüyor.

İnsanlar bu karantina dönemini saçlarını daha az yıkamaya alıştırmak için bir fırsat olarak görüyor.

Siz de saçlarınızı yıkamamaya alıştırmak isterseniz öncelikle sülfatsız, silikonsuzbir şampuan edinin.

Tamamen şampuanı bırakmayacaksanız, böyle bir seçim yapmalısınız. Saçlarınızı yıkadıktan sonra uçlarına krem sürebilirsiniz ancak herhangi bir ağırlaştırıcı ürün, şekillendirici kullanmamaya çalışın.

Saçlarınızı güneşte veya kendi halinde kurumaya bırakabilirsiniz. Düşük ısıda fön de kullanılabilir.

Saçlarınızı tarayıp rahat ettiğiniz bir modelde günlerce kullanabilirsiniz. Topuz veya at kuyruğu yaparsanız çok gergin ve tepeden olmamasına özen gösterin. Örgü, bu dönem için en ideal saç modeli. Bu şekilde saçlarınızı günlerce kullanabilirsiniz. Çok ihtiyaç duyarsanız kuru şampuan kullanabilirsiniz, ancak bu dönemde sürekli evdeyseniz ona da gerek yok.

Sıcak havalarda duş almadan olmaz. Saçlarınız toplu halde vücudunuzu yıkayabilirsiniz.

Duş boneleri de bunun için var. Yine de tam duş almadan rahat etmiyorsanız Kourtney Kardashian gibi sadece suyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu rutini düzenli şekilde uygularsanız saçlarınızın daha geç yağlandığını, uçlarının daha sağlıklı olduğunu gözlerinizle görebilirsiniz.

Peki siz saç yıkamamayı denemeyi düşünür müsünüz?

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz:

Meğer Bugüne Kadar Yanlış Biliyormuşuz: İşte Saç Yıkamayla İlgili Çok Şaşırtıcı Bilgiler!
Yıllarca Kandırıldık: Saçlarla İlgili Yanlış Bilinen İnanışların Doğrularını Açıklıyoruz
Yağlı Saçların Çok Daha Hızlı ve Yoğun Yağlanmasına Sebep Olan 14 Yanlış Davranış

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR

Asla öyle bir şey yapmam çünkü cildimin ve saçlarımın tipi yağlı. Eğer saçlarımı düzenli olarak şampuanla yıkamazsam saç diplerimdeki gözenekler tıkanıyor, saçlarım çok dökülüyor ve kepekleniyor. Kasinmaya başlıyor ve hatta yara bile oluyor. O yüzden saçlarımı düzenli olarak şampuanla yikamamak gibi bir hataya asla düşmem.

bende de ayni sac tipi var denedim amma saclarim cok fazla dokuluir yaralardan daha yeni kurtulmaya calisiyorum. bir gunden bir yikiyoorum bazan da her gun. kolay saniyorlar kasinti kepek ve cook dokuluyor kel olmakdan korkuyorum .tabii kuru sac tipleri varsa o ayri.

19.05.2020

kendi bokunuzu yeme challenge'ı yapın bence !!

19.05.2020

Umarım yıkanmayıp sergilenen şey sadece saç olur, devamı gelmez.

TÜM YORUMLARI OKU (7)