Karanlık Mod, Yeni Fotoğraflar Uygulaması ve Çok Daha Fazlasıyla iPhone iOS 13'ü İnceliyoruz!

Bu içeriğimizde gelecek özelliklerden,

iOS 13'ün Çıkmasına Son Günler: iPhone Kullanıcılarını Ne Gibi Yeniliklerin Beklediğini Biliyor musunuz?

Bu içeriğimizde de yeni sürümdeki hatalardan bahsetmiştik👇

iPhone Kullanıcıları Dikkat! Hatalar ve Açıklarla Dolu Olduğu İddia Edilen iOS 13'ü Yüklemeden Önce İki Kere Düşünün!

Şimdi de incelemeye başlayalım: Karanlık Mod'un gücünü hafife almayın.

Kullanıcı arayüzü içeriğini düşünecek olursak en büyük özellik Karanlık Mod özelliği. Arka plan gerçekten simsiyah, koyu bir gri değil ve özellikle OLED panellerde harika duruyor.

Kullanmak için iki seçenek var: iki mod arasında geçiş yapmayı sağlayan bir anahtar ve otomatik olarak geçiş yapmayı sağlayan bir fonksiyon. Bu fonksiyon için gün doğumu ve gün batımı baz alınmış.

Fotoğraflar

Karanlık Mod en öne çıkan özellik olabilir ancak en iyi özellikler Fotoğraflar uygulamasında. Apple iki büyük değişim gerçekleştirmiş: tasarım değişimiyle birlikte, artık fotoğraflar arasında yıllara göre seçim yapmak daha kolay. Ayrıca hem fotoğraflar hem de videolar için düzenleme araçları eklenmiş.

Yıl sekmesinden bir yıl seçerek o yıldaki ay sekmesine de ulaşabilirsiniz. Ay sekmesinden de gün sekmesine. Bu şekilde en iyi fotoğraflarınızı ve videolarını bulmanız mümkün. Fotoğraflarınız bu şekilde bulmak daha da kolay hale geliyor.

Eğer Instagram'ın düzenleme araçlarını kullandıysanız, Apple'da yabancılık çekmezsiniz.

Bir resmi düzenlemek için sadece üzerine dokunmanız yeterli. Bu sayede pozlama, açık tonlar, gölgeler, kontrast, siyah nokta ve daha fazlası dahil olmak üzere yapılacak farklı ayarların listesini elde edebilirsiniz. Her değer -100 ila +100 arasında ayarlanabilir, bu da fotoğraflarınıza olan bakışı kökten değiştirebilir, ancak daha ince ayarlamalar sayesinde, iyi bir çekim ve harika bir çekim arasında farkı görebilirsiniz.

Başka bir özellik ise artık videolarda da düzenleme yapmak mümkün ancak maalesef fotoğraf düzenlemesi kadar geniş bir araç skalasına sahip değil.

Apple Haritalar

Google Map taraftarıysanız pek de söylenecek bir şey yok aslında ancak bu sefer Apple, Google'ın standartlarına doğru ilerlemeye başlamış diyebiliriz. Denemeye değeceğini düşünüyoruz.

Apple'ın haritalar uygulamasında da Google Street View'e benzer bir özellik var. Tabii ki yine de Google ile kıyaslamak doğru olmaz çünkü Google haritalarda yollar, sahiller, parklar, binalar ve birçok bilgiyi daha emin bir şekilde elde edebiliyoruz. Apple'ın versiyonunun kullanımı biraz zaman alacak gibi gözüküyor.

Anımsatıcılar

Bu güncelllemeyle birlikte iOs 7'den beri en geniş kapsamlı Anımsatıcılar güncellemesine tanıklık ediyoruz. Yeni bir tasarım, yeni derecelendirme seçenekleri, Siri ile çalışabilen araç çubuğu, fotoğraflar, tarihler ve yerleri anımsatmayı daha kolay hale getiriyor.

Yer

Yer özelliklerinde iki büyük değişim var: geliştiricilerin ve şirketlerin sizi bulması zor, sizin kaybettiğiniz cihazlarınız bulmak daha kolay bir hale getirilmiş. 

İzin değişiklikleri, uygulamalarınıza konumunuz için izin vermek için yeni seçenekler sunuyor: Artık, bu bilgileri yalnızca bir kez veya yalnızca uygulama açıkken olacak şekilde sınırlandırabilirsiniz. Uygulamalar arka planda konumunuzu sormaya çalışıyorsa iOS da sizi uyaracak.

Ayrıca, Find My iPhone ve Find My Friends'i birleştiren bir uygulama geliştirilmiş: Find My. Bu sayede, sizin hesabınıza bağlı aygıtları ve konumunu sizinle paylaşan kişileri bulmak daha da kolay.

Ufak tefek değişimler

  • Nihayet, telefonunuzdaki ses seviyesini ayarlarken artık tüm ekranı engellemeyen yeni bir ses seviyesi göstergesi var. 

  • Paylaşım sayfası da güncellendi; içinde bulunduğunuz uygulamaya bağlı olarak özelleştirilebilir dikey listeler çoğunluktayken, yatay olarak daha az kaydırma listesi var. 

  • Siri'nin sesi daha yumuşak.

  • Mesajlar uygulamasında da yeni özellikler mevcut. Bunlardan en büyüğü aslında işlevsel arama. Apple artık her ne yaptıysa, arama yaparken, eski mesajları bulmayı kolaylaştırmış.

  • Klavyeye kaydırma hareketi sonunda eklendi. 

  • Artık profil fotoğrafı belirleyebileceksiniz.

  • Memojilere de ufak tefek birçok değişiklik yapıldı. Artık kişiselleştirerek kendi memoji stickerlarınızı yapabilirsiniz.

Siz yeni sürümü nasıl buldunuz? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
YORUMLAR
20.09.2019

herşeyi boşverin, wifi ve bluetooth denetim merkezinden tamamen devre dışı bırakılabiliyordur umarım..

20.09.2019

Bir ios kullanıcısı olarak çöpten başka hiç bir şey değil.

20.09.2019

Bir ios kullanıcısı olarak ne bekliyordunuz acaba? Çöpten kastınız nedir mesela

20.09.2019

8 plus ta güncellemeden sonra bazen bildirim sesi gelmiyor bu problemi yaşayan var mı ?

TÜM YORUMLARI OKU (21)