Karaköy Zürafa Sokak'taki Genelevlerde Kadınlardan Kalan İzleri Görünce Çok Şey Düşüneceksiniz

Zürafa Sokak denilince hemen hemen birçok kişinin aklına genelevler gelir. Tarihi Osmanlı'ya dayanan bu evler artık yok. Ve bu evlerin bulunduğu sokak artık bambaşka bir görüntüde. Peki ya o evlerde kadınlardan kalan izler geçti mi? Buyurun siz karar verin.

Bağımsız gazeteci Fatih Pınar'ın çektiği bu fotoğraflara ve daha fazlasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bknz : fatihpinar.com

İstanbul'un tarihi semti Karaköy'de bulunan Zürafa Sokak, burada konuşlanmış genelevleriyle anılan bir çıkmaz sokak. Daha doğrusu öyleydi...

42 ev bulunan sokakta 37 ev, sermaye kraliçesi Matild Manukyan'a, 5 ev ise beş ev ise Sümbül Yaşar Karasu'ya ait.

Uzunca süre kapalı olan sokak artık bambaşka bir hal alıyor. AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Zürafa Sokağın kültür sanat merkezine dönüştürüleceğini birkaç gün önce yaptığı basın toplantısında açıklamıştı.

Detaylar burada 👇

Zürafa Sokak Kültür Sanat Merkezi Haline Getiriliyor!

Siyasiler vizyonlarını kendi çemberlerinde yerleştiredursun, oradaki yaşanmışlık ve izler henüz kaybolmuş değil. Bağımsız gazeteci Fatih Pınar, Zürafa Sokak'ta kadınlardan kalan izleri bakın nasıl fotoğraflamış.

Yerde yıllar öncesinden kalmış bir ince çorap poşeti ve hayatın gerçekliğinden uzak bir şekilde imgelenmiş fayanslar, muhtemelen evin karşılama kısmı.

Devletin kadınlar üzerinden sağladığı gelir kaynağının bir zamanki bedeli...

Neşesi varmış gibi duran duvar kağıdı ve yatak iskeleti görebilene çok şey anlatıyor.

Çekmecelerden çıkan çamaşırlar, kıyafetler ve kullanmaktan eskimiş yataklar...

Bu da evlerden birinin girişi

Bunların hepsi vergiden düşüldü zamanında, biliyorsunuz değil mi?

Müşteri karşılarken giyilen ve artık ihtiyaç kalmadığı için bırakılmış topuklu ayakkabılar...

Herkesin derdi sokakları yenilemek, hatta bazılarına göre yapılmış bir "temizlik" bu. Fakat kimse oradan ayrılan kadınların akıbetiyle ya da yaşam mücadelesiyle ilgilenmiyor. Bu izlerin emekçileri şimdi kim bilir, nerede, ne yapıyor ve nasıl bir güvenceleri var? Belli değil... Önemli olan sokaklar tabii (!)

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Zengin ve Olgun Sugar Daddy'lerle Sevgili Olan Türk Kadınları İlişkileri Hakkında Çatır Çatır Konuştu
Gördüğünüz Andan İtibaren Gençliğinizden 15 Yılı Çalıp Götürecek Birbirinden Acayip Görseller
Orgazm Olanların Cinsiyet ve Yönelime Göre Ne Kadar Şanslı ve Şanssız Olduğunu Gösteren Araştırma

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
22.12.2021

Ülkenin geldiği son noktada bütün memleket kerhane oldu. Okuyan meslek sahibi olan kızlarımız bile geleceklerine inanmadıkları için kendilerini zengin sofralarının mezesi haline geliyor. Sebep olanlar da vatanseverlik dersi vermeye devam ediyor...

23.12.2021

Toplumda orta direk sayısı azaldığı için normal bir durum (maalesef). Lisede iki kız düşünelim. Birisi çalışkan ve en iyi okuldan öğretmen olarak mezun oluyor. Diğeri tüm yakışıklılarla çıkmayı başarı sayan kendi arkadaşlarının bile kaşar dediği birisi. Bu kız ise zengin birisiyle evlenip özel kurslar açıyor ve müdüre oluyor. O iyi öğretmen de gidip bunun altında çalışıyor. "Kaşar" oluyor sana "Hanım"... Bu aslında sıradışı bir örnek. Zamanın her döneminde böyle olaylar mutlaka olur. Ancak toplumdaki denge bozulduğu için artık böyle örnekleri çok görüyoruz. O yüzden kendi ayakları üstünde durmayı öncelik kabul eden kızlar bile nasiplerinde "önce zenginlik" durumunu eksiye göre daha çok değerlendiriyor.

Pasif Kullanıcı
22.12.2021

vizite 4253 türk lirası agi dahildir...

23.12.2021

İnce görmüşsün.

23.12.2021

Sanki fuhuşun devlet eliyle yapılması meşru gibi yazmış yazan kişi ! Hiçbir kadın bu mesleği(!) yapmamalı ! Kadınlar cinsel köleler değildir ! Terbiyesiz insanlar ! O kadınların akıbetini soruyor birde utanmadan ! Her ne olursa olsun o tarz bir hayattan kurtulmak , düzgün bir meslek sahibi olmak her kadının hakkıdır ve bu tartışılacak son konudur ! Ahlaksız insan sanki orada kalsalar daha iyi der gibi yazmış birde utanmadan ! Arsız !

23.12.2021

Devlet zamanında Manukyan'a vergi rekortmeni olduğu için plaket üstüne plaket vermişti bu vergi ne üzerinden alınıyordu fuhuş, o zaman devlette zamanında çanak tuttu bu işe olan yine kadınlara oldu!!

TÜM YORUMLARI OKU (43)