Karadenizli Çiçekçinin Buluşu: Yılbaşında Kokina Yerine Karalahana Almak İster misiniz?

Yılbaşında sevdiklerimize kokina çiçeği almak bir gelenek haline geldi. Ordu’da çiçekçilik yapan Mevlüt Kuvan ise gül buketlerini karalahana ile sararak satmaya başladı. “Herkes kokina buketi yaparken biz karalahana yapmak istedik” diyen Kuvan, “Bu buket sayesinde evlerde karalahana da pişecek” ifadelerini kullandı.

Karadeniz’de en çok tüketilen ürünlerin başında gelen karalahana, çiçekçi tezgâhlarında yer aldı.

Altınordu ilçesinde 25 yıldır çiçekçilik yapan Mevlüt Kuvan, gül buketlerinde kullanılan ve bir süre sonra çöpe atılan yeşil yapraklı bitkiler yerine bölgede yetişen karalahanayı kullanıyor. Karalahanalar bir yandan buketleri süslerken, diğer yandan müşteriler tarafından yemek yapımında kullanılabiliyor. Karalahanalı gül buketlerinin bir diğer özelliği ise fiyatının diğer buketlere göre daha uygun olması.

Çiçekçi Mevlüt Kuvan, buketlerinde farklı tasarımlar yapmayı sevdiğini belirterek, “Yeni yıl geldi çattı. Herkes kokina buketi yaparken biz de değişiklik yapmak istedik ve Karadenizli olduğumuz için pancar ve gülden buket yapmak istedik. Değişiklik her zaman daha güzel; alışılmışın önüne geçtik. Bu buketimiz ilgi görüyor. Karadenizli olmamız ayrıcalık olduğu için karalahana buketini şu anda insanlara tanıtıyoruz” dedi.

Hem sevdiklerinizi mutlu edersiniz hem de yiyebilirsiniz!

Bir akşam yemeğinde içtiği karalahana çorbası üzerine bu fikri tasarladığını kaydeden Kuvan, “Ertesi gün geldim ve iş yerimde karalahana buketini yaptım. Müşteriler ilgi gösteriyor. Karahanamızı günlük alıyor ve günlük kullanıyoruz. İnsanlar buketi eve götürdükleri zaman gülleri vazoya, pancarı da çorba ya da dolma yaparak kullanabilirler. Bu sayede çöpe gitmeyecek, hepsini kullanabilecekler” diye konuştu.

Gülün içerisine yeşil yapraklı bitkiler yerine karalahana kullandıklarını ifade eden Kuvan, “Kış aylarının vazgeçilmez çorbası karalahana. Aynı zamanda dört mevsim de tüketilebilir. Kar yağdı ve pancarın bulunması gerçekten zor. Bu buket sayesinde evlerde karalahana da pişecek. İnsanlar yeni yılda kokina yerine bu buketi alabilir. Karalahanalı buketimiz diğer buketlere göre daha ucuz. Bunların yanında soğan buketi, pırasa, limon ve havuçlu buketimiz de var. Soğan her yemekte kullanılıyor, kış geldi pırasa da oldukça fazla tüketiliyor. Hem buket olarak götürecekler hem de eşler bunları yemek yapabilecekler” şeklinde konuştu.

Karadenizli çiçekçinin açıklamaları 👇

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Onedio Anketine Göre 2025 Yılının En İtici 5 Ünlüsü!
2025 Yılının En Güvenilir 10 Ünlüsü Açıklandı!
Yalova'da DEAŞ'in Açtığı Ateş Sonucu 3 Polis Şehit Oldu!
YORUMLAR
31.12.2025

kokona deniz baykal zihniyetli ulusalcı çarşaf yırtan kokona 🤣

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ