Karadeniz’de Mayın Tehlikesi: 4 Türk Denizci Yaralandı

Tuna Nehri’nde bulunan bir limana giden Panama bayraklı gemiye mayın isabet etti. Gemide bulunan 4 Türk denizcinin yaralandığı açıklandı.

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş sebebiyle Karadeniz’de başıboş şekilde gezen mayınlar tehlike oluşturuyordu.

Ukrayna Güney Savunma Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Karadeniz'de Tuna Nehri'ndeki bir limana tahıl yüklemek için yola çıkan Panama bayraklı bir sivil gemi, düşman mayınına çarparak patladı. Gemi kontrolünü kaybetti ve üst güvertede yangın çıktı." ifadelerine yer verildi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada mayın isabet eden gemideki 4 Türk denizcinin yaralandığını açıkladı.

“Tuna nehrinde mayına çarparak karaya oturan MV VYSSOS isimli Panama bayraklı gemide, güverte stajyeri, yağcı, usta gemici ve fitter olarak görev yapan 4 Türk denizcimizin sağlık durumları iyi olup olay AAKK Merkezimiz tarafından takip edilmektedir.”

Bu haber de ilginizi çekebilir

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kafkametler Gemisinin Mayına Çarparak Hasar Gördüğünü Açıkladı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
Asın Bayrakları: Türk Tasarımcı Dilara Fındıkoğlu, British Fashion Awards Gecesinde Vanguard Ödülü Aldı!
Anlamak İsteyene: Kadına Şiddete Dikkat Çekmek İsteyen Kadınların Yeni Akımı Çok Beğenildi