Karadağ Hükümeti Açıkladı: Türk Vatandaşları İçin Yeni Vize Adımları Atılacak

Karadağ hükümeti, aldığı yeni bir kararla Türk vatandaşlarının ülkeye vizesiz seyahat hakkını geçici olarak askıya aldığını bildirdi. Bu önemli kararın sebebi, başkent Podgoritsa’da yaşanan bıçaklama olayının ardından iki Türk vatandaşının gözaltına alınması yatıyor.

Detaylar 👇

Olay sonrası sosyal medyada yapılan çağrılarla Türk işletmeleri ve araçlarına yönelik saldırılar düzenlenmesi, gerilimi tırmandırmıştı.

ichef.bbci.co.uk

Karadağ Başbakanı Milojko Spajic, yaşanan bu olayların ardından vize serbestisinin geçici olarak askıya alınacağını resmen duyurmuştu. Vize serbestisinin askıya alınmasıyla birlikte hükümet, Türk vatandaşları için yeni ve hızlandırılmış vize prosedürlerini uygulamaya koydu. Bu süreç, Karadağ'a gitmek isteyen veya transit geçiş yapacak olan Türkleri kapsayacak. 

Öte yandan, ülkede ikamet eden yaklaşık 14 bin Türk vatandaşının kalışlarının yasalara uygunluğunu sağlamak adına da gerekli adımların atılacağı belirtildi. Bu düzenlemelerin, ülkedeki güvenliğin ve yasal düzenin yeniden sağlanmasını amaçladığı belirtildi.

İlginizi çekebilir;

Türkiye’nin Yeni Gücü: Eurofighter Typhoon Savaş Uçakları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Amazon'dan İşçilere Bir Darbe Daha: 30 Bin Çalışanın İşine Son Verilmesi Planlanıyor
Fındık, Fıstık Yanında Halt Etmiş: Ömrümüzü Uzatan En Faydalı Kuruyemiş Belli Oldu
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
İl Olmaya Aday İlçeler Listesi Güncellendi: 5 Yeni İlçe Daha Plaka Hazırlığında!
YORUMLAR
28.10.2025

Tavır koymak budur. Ülke güvenliğini düşünen her hükümet gibi önlem almışlar. Çete liderlerine izzet-i ikram yoktur en azından.

28.10.2025

mafyacılık oynamasaydınız iyi yapmışlar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ