'Montenegro'ya son gelen Türklerdenim. Olaydan sonra yerel halk sokağa döküldü. 'Türkler ölsün' sloganıyla dolaşıyorlar. Sabah dışarı çıkacaktık, 3-4 gün evin içerisindeyiz. Hazırlandık tam çıkacağız kapımız çalındı. Delikten baktık hiç tanımadığımız biri. Ardından tekrar kapımız çalındı. Aradan 1.5 saat geçti yine kapımız yumruklandı. Zil çalmayı bıraktılar yumrukluyorlar. Gerçekten can güvenliğimiz yok. Başka eve taşınmak istiyoruz, Türklere ev yok diyorlar.'
E bunlar da fırsat arıyorlarmış Türklere karşı nefretlerini kusmak için. Ama tabi ki de kimse tepki göstermez çünkü ırkçılık Türk’e karşıysa sayılmıyor(!)
Gittiğimiz her yeri karıştırıyoruz. Olan böyle masumlara oluyor. 😞
İstanbul semti kadar nüfusu olan kasabanın gelişmiş olmasını insanlara karşı açık olmasını beklemek bence hata. Misal Anadolu nun her hangi kasabasında ben ateist im diyin , illa salağın biri gelip ne diyorsun dürzü diye enseye tokatı patlatır. Tamam pek örnekler uyuşmuyor ama nüfus az ise hoş görü de az olma gibi bir egilime sahip.