Türkiye’de ekonomi ve gündemi takip edenler, her daim 'kara para”ya dair fikir sahibi olabilirler. Toplumun geniş bir kesimi şu günlerde Dilan Polat ve Engin Polat'la başlayan tartışmalardan sonra sosyal medya fenomenleriyle konuyu fark etti.
Kara para ve paranın aklanması her dönem olan, her yerde duyulabilen, filmlere, dizilere, kitaplara konu olan bir durum. Ancak bu konuda yöntemlere ve kazançlara pek azımız hakim. O halde özellikle acemi bankacılar ve finans çalışanları için başucu bilgisi niteliğinde, parayla karşılaşırsanız ak mı, kara mı, yıkanmış mı, leke tutmaz mı anlayabilesiniz.
tartışılan sosyal medya fenomenlerinin ortak özellikleri: √ yoksul bir geçmiş √ güzellik salonu açma √ hızlı ve orantısız zenginleşme √ estetik operasyonlar √ umre ziyareti [kâbe önünde foto] √ korkunç bir savurganlık √ çekmeköy'de ikamet etme √ lüks araba koleksiyonu
Çoğunun tiktok gibi para kazandıkları sosyal medya hesapları var takipçileri göndermiş gibi sisteme sokuyorlar parayı 3-5 gerizekalıda herkes para atıyor bende atayim diyor onlarda işin kaymağı 🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️
bunları kim izliyor dediğiniz saçma sapan türk filmleri vizyona giriyor. bu da bir para aklama yöntemi değilse bişe bilmiyorum. gerçi kara para aklamayı devlet nasıl kolayca farkedemiyor hala orasını anlamadım.