"Kara Ölüm" Geri Geldi! 150 Yıl Sonra Tekrar Görüldü...

Kara Ölüm lakaplı baykuş 150 yıl aradan sonra tekrar görüldü. En son 1870'li yıllarda görüntülenen kartal baykuşu bir ormanda ağaçların arasında tespit edildi. Nesli tükenmesine rağmen bunca zaman üstüne tekrar meydana çıkan tür hakkında ekologlar 'sansasyonel' yorumunda bulundu. Kara Ölüm baykuşu hakkındaki gelişmeleri haberimizde sizin için derledik

Baykuşların uğursuzluk getirdiğine inanılmasının yanında 150 yıl sonra tekrar görülen tür zoologların ve ekologların son derece ilgisini çekmiş durumda. 1870'lerden sonra ilk kez Kara Ölüm lakabını taşıyan baykuşu görenler hayret etti. İşte haberin detayları...

150 Yıldır Gizli Yaşıyor

Afrika'daki yağmur ormanlarında 150 yıldır neredeyse hiç görülmeyen dev baykuş, Gana'da çalışan Britanyalı bilim insanları tarafından vahşi doğada ilk kez fotoğraflandı.

Nesli Tükenme Altında

Shelley'nin Kartal Baykuşu 16 Ekim'de görülünce ekologlar bunu 'sansasyonel bir keşif' ifadesiyle övdü. Sadece birkaç bin üyesinin var olduğu düşünülen bu tür, resmen soyu tükenme tehlikesi altında olarak sınıflandırılıyor. Kuşun fotoğrafını Imperial College London'daki Yaşam Bilimleri Bölümü'nden Dr. Joseph Tobias ve Somersetli ekolog Dr. Robert Williams çekti.

İkili, 1870'lerden bu yana görüldüğü hiç teyit edilmemiş baykuşu önceki haftalarda gündüz tünediği esnada fark etti. Kuşu yalnızca 15 saniye kadar görmelerine rağmen ayırt edici siyah gözlerini, sarı gagasını ve devasa boyutunu belgeleyerek onu tanımlamaya yetecek sayıda fotoğraf çekmeyi başardılar.

Ağzımız Açık Kaldı

Dr. Tobias, 'O kadar büyüktü ki ilk başta kartal olduğunu düşündük' dedi. Şansımıza alçak bir dala tünedi ve dürbünlerimizi kaldırınca ağzımız açık kaldı. Afrika'nın yağmur ormanlarında bu kadar büyük başka bir baykuş yok. Baykuş ilk olarak 1872'de Londra'daki Doğa Tarihi Müzesi'nde yer alan kuş koleksiyonunun küratörü Richard Bowdler Sharpe'ın Gana'daki bir avcıdan örnek edinmesiyle tanımlanmıştı.

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!