Kar Kış Demeden Dere Tepe Aşmadan İstanbul'da Gezebileceğiniz Birbirinden Güzel ve Görkemli 11 Yapı

Son birkaç gündür yurt genelinde yoğun kar yağışı görüyoruz. Pek çoğumuz da bundan etkilenip sosyal medyalarda kar manzaraları paylaşıyoruz. Ha bir de kar yağınca bütün şehirlerimizde birbirinden güzel görüntülere sahip oluyor. Şimdi gelelim metropolümüze ve kültür başkentimiz olan İstanbul'umuza. 

'Havalar soğudu ben bir yer gezemem. Hem nerede gezeceğim?' falan demeyin. Kışın İstanbul'da gezilebilecek en güzel yerleri sizler için bir bir derledik toparladık. Gelin İstanbul'umuzu beraber gezelim. 😍

11. İstanbul Modern

Eğer kültürel bir gezinti yapmak istiyorsanız size İstanbul Modern'i önerebiliriz. Hafta sonları ve müzenin ücretsiz olduğu perşembe günleri güzel aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. 

Sürekli olarak sergi salonlarında yer alan çağdaş ve kültürel etkinlikleri, eğitim ve sosyal programları ayrıca kafeleriyle her daim gidebileceğiniz güzide yerlerden biri Modern. Ayrıca Modern'in en güzel yanlarından biri de içinin geniş, ferah ve dolu dolu olması. 

İstanbul Modern ziyaret gün ve saatleri: Salı, çarşamba, cuma, cumartesi 10.00-18.00, perşembe 10.00-20.00, pazar 11.00-18.00, pazartesi ise kapalı. 

İstanbul Modern bilet ücretleri: Perşembeleri ücretsiz. Diğer günler tam 32 TL, indirimli biletler 18 TL. Salı günleri saat 14.00 - 18.00 arası, 18 - 25 yaşındaki gençlere ücretsizdir.

10. Kapalıçarşı

Alışveriş merkezleri malumunuz artık her yerde. Adımınızı atınca bile bir alışveriş merkezi görmeniz mümkün. Hem açık havada olmak istemiyor hem de alışveriş merkezine gitmek istemiyorsanız size en güzel önerimiz Kapalıçarşı

24 adet giriş kapısı bulunan tarihi Kapalıçarşı bildiğiniz gibi tarihin en eski ve en büyük çarşısı. 4 bine yakın dükkanı bulunan Kapalıçarşı, her yıl yaklaşık olarak 90 milyondan fazla hem yabancı hem de yerli turistin ziyaret ettiği bir çarşı olma özelliği taşıyor.

9. Mısır Çarşısı

Hazır Kapalıçarşı'ya gitmişken Mısır Çarşı'sına gitmemek olmaz tabii. Asırlardır İstanbul'un en önemli çarşılarından biri olmayı başaran Mısır Çarşısı, Kuzey Akdeniz'den Arabistan Yarımadası'na, Balkanlar'dan Avrupa'ya uzanan köklü bir çarşıdır. 

İlk olarak Yeni Camii'de yer alan Külliye içerisine inşa edilmiş olan Mısır Çarşısı, Padişah lll. Murad’ın eşi, Safiye Sultan’ın emriyle 1597 yılında yapılmaya başlanmıştır. 1663 yılında inşası sona eren çarşı, 18. yüzyılda 'Mısır Çarşısı' adını aldı. 

L şekline sahip olan çarşının tam olarak 6 kapısı bulunuyor. Ayrıca, çarşının içinde baharatçılar ve aktarların yanında kuyumcular ve hediyelik eşya dükkanları gibi farklı dükkanlar da faaliyet gösteriyor.

Haftanın 6 günü 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren çarşı, Pazar günleri 09.30’da açılıp, 19.00’da kapanıyor. Ha bir de belirtelim tüm dini bayramlarda ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kapalı. 

8. İstanbul Oyuncak Müzesi

Oyuncak denildiğinde aklınıza çocuklar için olduğu gelebilir ama İstanbul Oyuncak Müzesi yalnızca çocukların değil yetişkinlerin de oldukça ilgisini çekmekte: Kadıköy'de bulunan müze 2005 yılında Sunay Akın tarafından kuruldu. Tatlı ve eğlenceli anılar biriktirmek isteyenler için tavsiye edilebilecek güzel yerlerden biri İstanbul Oyuncak Müzesi.

İstanbul Oyuncak Müzesi ziyaret gün ve saatleri: Pazartesi hariç, haftanın her günü 09.30 - 18.30 saatleri arası ziyarete açık. 

İstanbul Oyuncak Müzesi bilet ücretleri: Tam 15 TL, indirimli biletler ise 12 TL.

7. İstanbul Akvaryum

Dışarıda kar ya da yağmur yağıyor olması önemli değil. Aqua Florya'da bulunan ve bünyesinde 1.500 farklı türden 15 bin canlının bulunduğu İstanbul Akvaryum, 1, 2 kilometrelik gezi rotasına sahip. Ayrıca da yıllık 3 milyona yakın hem yerli hem de yabancı turisti ağırlıyor.

Ayrıca Akvaryum içerisinde, yağmur ormanı, tropik bölgelere özgün sürüngenler ve kemirgenler de bulunmakta. 

Akvaryum haftanın 7 günü 10:00 ila 20:00 saatleri arasında faaliyet gösteriyor ve yetişkinler için kişi başı giriş 69 TL.

6. Beylerbeyi Sarayı

Dışarıdan bakıldığında ihtişamıyla göz dolduran Beylerbeyi Saray'ının içi de aynı ihtişama sahip diyebiliriz. Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmış olan ve İstanbul'un en önemli simgelerinden biri olan Beylerbeyi Sarayı, içinde bambu ormanı bulunduran bir saraydır. 

Sarayda yalnızca bir rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Her yarım saatte bir İngilizce ve Türkçe olmak üzere turlar düzenlenmektedir. Ayrıca belirtmek gerekir ki içeride görüntü almak yasak

Beylerbeyi Sarayı, pazartesi ve perşembe günleri hariç diğer günler 09:00 16:30 arasında açık. 😊

5. Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi

Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi bildiğiniz gibi Türkiye'ye de şubesini açtı. Eee böylelikle de İstanbul'da gezilebilecek güzide yerler arasında yerini aldı. 

Müzede dünya liderlerinin, sporcuların, müzik ve sinemanın önde gelen isimlerinin heykelleri bulunmakta.

Madame Tussauds ziyaret gün ve saatleri: Haftanın her günü 10.00-22.00 arası.

Madame Tussauds bilet ücretleri: Yetişkin 50 TL, Sealife ile kombine bilet ise 82 TL. 13 yaş altı ücretsiz. 

4. Yerebatan Sarnıcı

Ya da Bazilika Sarnıcı. İstanbul'un en eski yapılarından biri olan Sarnıç, Bizans Dönemi'nde 532 yılında inşa edilmiştir. Toplam 9.800 metrekarelik alanı kapsayan Sarnıç, 100.000 tona yakın suyu depolama kapasitesine sahip olmasının yanı sıra, içine 52 basamaklı, taş merdivenden inilebiliyor. Yapının iç kısmı, her biri 9 metre yüksekliğinde ve birbirlerine 4,80 metre uzaklıkta olan 336 sütun ile desteklenmiş.

Sarnıç, mitolojik anlamda da özel olmasından dolayı mistik bir havaya sahip. Çok fazla ziyaretçi alan Sarnıç'ın en dikkat çeken bölümlerinden biri de ters Medusa'dır. Rivayetlere göre ters Medusa eğer düz dursaydı dünyayı tersine çevirecekti. Çeşitli araştırmalara rağmen hangi yapıdan buraya getirildikleri belirlenemeyen bu sütun başlarının zaman içerisinde popülerliği gün geçtikçe artmaktadır.

3. Galata Kulesi

Listemizin tabii ki de olmazsa olmazlarından. Biliyorsunuz ki İstanbul'u tam anlamıyla ayaklarınızın altına serer Galata Kulesi. Eğer siz de kar yağışını ya da yağmurun dans ederek yere inmesini kahvenizle beraber izlemek istiyorsanız en güzel seçeneklerden birini sunuyoruz. 

Aynı zaman da 528 yılında inşa edilen Galata Kulesi 2013 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçiçi Listesi'ne dahil edildi.

2. Dolmabahçe Sarayı

Eğer Osmanlı İmparatorluğu'nun saray yaşantısını merak edenlerimiz varsa buyursunlar efendim Dolmabahçe Sarayı. Boğaz kıyısında yer alan Saray, 1843-1856 yılları arasında inşa edilmiştir. Osmanlı’nın 31. Hükümdarı olan Sultan Abdülmecid’in emriyle yapımı gerçekleştirilen saray, o dönemin gözde mimarı Garabet Balyan ve oğlu Nikoğos’un imzalarını taşıyor.

Dışında gördüğümüz görkemin yanı sıra sarayın iç dekorasyonu da hayli güzel. Hatta güzel demek ne kelime, mükemmel! Dünyanın en büyük saray içi balo salonuna sahip yapının odalarını rehberli turlar aracılığıyla gezerken bu ihtişamı sağlayan mobilyaları, perdeleri, halıları ve tabloları yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. 

Saray pazartesi ve perşembe hariç haftanın her günü 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bünyesine kabul etmekte. Özellikle 10 Kasım'larda yoğun rağbete uğrayan Saray'ın Selamlık bölümünün ücretleri isteyenler için tam ücret 60, indirimli 30 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. 

Not: İçeride hiçbir şekilde görüntü veya kayıt alamazsınız. Yasak!

1. Topkapı Sarayı

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk müzesi ilan edilen, Fatih Sultan Mehmet'in emriyle 1460 yılında başlanan ve 1478 yılında tamamlanan Topkapı Sarayı, 4 yüzyıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun idare, eğitim ve sanat merkezi olarak kullanılmış. Saray'ın iç içe geçmiş 4 avlusu bulunmakta. Bunun yanı sıra, 300.000 metrekarelik alanı kaplayan sarayın çevresinde geniş bahçeler ve meydanlar bulunmakta ve bahçelerin içerisinde Çinili Köşk, Sepetçiler Kasrı ve İncili Köşk gibi yapılar inşa edilmiştir.

 III. Ahmed Kütüphanesi ve Ağalar Camii en dikkat çekici bölümlerini oluşturuyor.

Ziyarete gelen gruplara indirim uygulamasının yapılmadığı müzeye 60 Türk Lirası tutarındaki bilet ücretini ödeyerek giriş yapabilirsiniz. Fakat 18 yaşından küçük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları müzeye ücretsiz giriş yapabilmekte. 

Topkapı Sarayı Müzesi, salı günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık tutuluyor. Bu durumun tek istinası, müzenin saat 13.00’a kadar kapalı olduğu dini bayramların 1. gününde yaşanıyor.

Popüler İçerikler

18 Yaşındaki Şampiyon Balerin Eylül Sıla Ilgaz, Aile Evindeki Odasında Ölü Bulundu
Terörist Fethullah Gülen’in Cenazesinde Yeni Skandallar: Protestan Şirket, 25 Bin Dolarlık Tabut, Doğum Tarihi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
YORUMLAR
28.12.2018

yalnız iki kişi gitsek ve bu yerleri gezmek istesek maaşı bırakıcaz kapılarda :( alım gücünün ne kadar düşük olduğu bir kez daha yüzümüze tokat gibi çarptı :(

28.12.2018

Fakirler olarak dışarıdan görür geliriz. Allah’tan altıncı sınıfta izcilik klübü ile bedavaya gezmiştim çoğunu.

28.12.2018

topkapı sarayı'na 60 lira giriş ücreti nedir lan?

müze kart ücreti o. bi kere alıyosun bir yıl boyunca devlete bağlı olan istediğin müzeye gidebiliyosun para vermeden. öğrenci isen 25 liraydı galiba. aynı müzeye 2den fazla giriş yapamıyorsun ama.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ