Kar İstanbul'u Fena Vurdu: Kapanan Yolların Sorumlusu Kim?

İstanbul’da hayatı durma noktasına getiren kar yağışı nedeniyle kentin en işlek yolları kapandı. Kapanan yollar beraberinde 'sorumluluk kimde?' tartışmasını getirdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul'u esir alan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar nedeniyle D-100 (E-5) , TEM, Kuzey Marmara Otoyolu, Mahmutbey Gişeler ve Hadımköy'de yollar kapandı.

Kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar araçlarını yolda bırakıp gitti. Kapanan yollar nedeniyle vatandaşlar yollarda mahsur kaldı. Yolları açık tutmak için yapılan çalışmalar beraberinde yetki tartışmasını da gündeme taşındı.

İstanbul'da ulaşımın ana omurgasını oluşturan otoyolların hepsinin sorumlulukları farklı kurum ve kuruluşlara ait.

D-100

Çayırova'dan Büyükçekmece'ye kadar olan D-100 Karayolu (E-5) ve yan yolları ile 39 ilçedeki ana caddeler İBB'nin sorumluluğunda bulunuyor. 39 ilçedeki ara yollar ise ilçe belediyelerinin yetki alanında.

TEM otoyolu

Kar nedeniyle çok yoğun sorun yaşanan TEM otoyolu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda. Basın Ekspres, Mahmutbey Gişeler, İSTOÇ güzergahı da buraya ait.

Kuzey Marmara Otoyolu, Kuzey Çevre Otoyolu

Anadolu Otoyolu ve Avrupa Otoyolu'ndan oluşan ve kar yağışından en çok etkilenen Kuzey Marmara Otoyolu da Kuzey Marmara Otoyolu (KMO) İşletmesi'nin sorumluluğunda bulunuyor. KMO İşletmesi'nin yatırımcıları Kalyon, Cengiz İnşaat, Limak, Kolin, Pak Yatırım, RSY İnşaat.Kuzey Çevre Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün sorumluluğu ICA konsorsiyumuna ait

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
25.01.2022

Bu AKP'liler çok yüzsüz Kadir Topbaş 2015'te kar yağdığında "İBB'nin sorumlu olduğu yerler açık, Karayollarının sorumlu olduğu yollar kapalı demişti" , 6 sene sonra hala aynı sorun varsa 1 saat yemeğe giden Ekrem İmamoğlu değil sorun. 1998 ten beri İstanbul sizin kafaların yönetiminde, 20 yıldır da ülkenin yönetimi sizin elinizde bugün bir sıkıntı var ise 24 senedir bu kentin alt yapısını, düzgün imarlaşmasını düşünmeyenler, bir şey yapmayanlar mı laf ediyor 2,5 yıldır tüm engellere rağmen görevini yapmaya çalışan birine. Kaldı ki aşırı övündükleri havalimanına değil de Atatürk Havalimanına iniş yapan bakanlar daha konuşulması gereken konu. İnsan olan utanır. Önce havalimanındaki mahsur kalan 25.000 insanın hesabını verin. Derdiniz kardan mağdur olunması filan değil derdiniz İmamoğlu.

26.01.2022

Bu bana AKP nin " 60 yıldır bu ülkeyi koalisyonlar yönetti ne yaptı hiçbir şey" lafını hatırlattı. Aynı düşünce tarzı hiçbir fark yok başarılar hep bize ait olsun ama başarısızlıklar söz konusu olunca hep başkalarını suçlayalım güzel denklem. Sorum şu uçuşa kapalı bir hava alanına bir uçak nasıl iner? İkincisi ise zaten yolların kapalı olması gerekçesiyle insanların çıkış yapamadığı bir hava alanına iniş yapmanın mantığı nedir? Engelleme kısmında haklısınız fakat Ankara'da Mansur Bey fikirlerini bir şekilde kabul ettirebiliyor ki İstabul'da %51 e %49 luk bir oran varken Ankara 'da %55 e %45 lik oran var. Sözün özü başarısızlıklara bahane aramaya gerek yok.

25.01.2022

Kapanan yolların sorumlusu devlettir. Yerine göre belediye başkanı yerine göre vali yerine göre ilgili bakanlık. Birbirlerini karalamaktan ve hakkıyla iş yapana iftira atmaktan başka birşey yok. Olan vatandaşa oluyor. Arkandayız İmamoğlu

25.01.2022

Hangi yol kime ait onu tartışıyoruz şaka gibi.

TÜM YORUMLARI OKU (11)