Kanun Teklifi Verildi: 'Üniversitelilerin Kredi Borçları Silinsin'

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, üniversite öğrencilerinin kredi borçlarının silinmesi ve bundan sonra da karşılıksız kredi verilmesi için kanun teklifi hazırlayıp TBMM’ye sundu.

"Aylık yüzde 1.40 oranında gecikme zammı uygulanıyor"

Gökdağ, teklifin gerekçesinde, “Her yıl üniversitelerimizden yüz binlerce öğrencimiz Kredi Yurtlar Kurumu'nca verilen katkı ve öğrenim kredisi borçlarıyla mezun olmaktadır. Öğrencilerin bu borçları, mezuniyetten 2 yıl sonra geri ödemeye başlamaları gerekmektedir. Kredi ödemelerini erteleme imkanı yok ise aylık yüzde 1.40 oranında gecikme zammı uygulanmaktadır” dedi.

"3 milyonu aşkın işsizden 947 bini üniversite mezunu"

Gökdağ, “Türkiye'deki 3 milyonu aşkın işsizden 947 bini üniversite mezunu. Genç mezunların iş bulma sıkıntısına bir de devlete olan kredi borçları yük olmamalıdır. Bu nedenle bu krediler karşılıksız olmalıdır” diye konuştu.

2017 temmuz ayı verilerine göre öğrenim kredisi borcu olan 1 milyon 156 bin üniversiteliden 239 bini, katkı kredisi borcu olan 388 bin üniversiteliden de 106 bini vadesi gelen borcunu ödeyememişti 👇

Tutar 2 Milyar TL'nin Üzerinde: Her Beş Üniversiteliden Biri KYK Borcunu Zamanında Ödeyemedi

Borçların silinmesi talebine sosyal medyadan da destek veriliyor...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
01.04.2018

birileri itiraz etmiş tabi.ulan bir düşünelim şimdi.mesela bu ülkenin bana şu yaşıma kadar ne gibi bir faydası oldu?tamam vatan millet falan ama o da bir yere kadar.dünyanın vergisini ödüyoruz karşılığında ne alıyoruz?hiçbir şey.yol, köprü ıvır zıvır demeyin. lise zamanında eşşek gibi çalıştım ve dershaneye dünyanın parasını verdim de üniversiteyi kazandım. üniversitede yurt parasını kendim veriyom,kredi alıyorum,öğrenci olduğum için sadece akbilde birazcık indirim oluyor o kadar.okulda yemek paralı,okuldaki cafeler,kırtasiyeler, kitaplar normal fiyatından daha da fazla.devlet üniversitesi ama yine de dünyanın parası gidiyor.attığım her adımda,aldığım her nefeste para ödüyorum lan ben.sadece ben değil, ülkede hemen herkes böyle yaşıyor.ulan devlet dünyanın vergisini alıyor senden benden. karşılığında da en azından üniversite öğrencilerine falan böyle bir desteği olsun en azından.

Pasif Kullanıcı
01.04.2018

siz sanıyorsunuz ki üniversite öğrencileri her gün barda cafede içki içiyor.içsem de sana ne. ama içmiyorum.ay sonunu zor getiriyorum lan ben! sırf para gitmesin diye yürüyerek gidiyorum okula.bazen yemek bile yemiyorum para gitmesin diye.

02.04.2018

Öğrencilerin borçları affedilmesin diyenler, meclisten geçen, futbol kulüplerine, sattıkları futbolcudan doğan vergi bedelinin iade edilmesine ilişkin kanun hakkında ne düşünüyorlar acaba. Geçecek olan değil, şu an yasalaşmış olan bir uygulamadan bahsediyorum. Hani sizin ödediğiniz kredi borçlarınız dururken, onların ödememesi sizi keriz gibi hissettiriyormuş ya, siz vergi öderken kulüplerin vergi iadesi alması nasıl hissettiriyor merak ettim...

02.04.2018

Yok ya bunlarda his denen bişey kalmamış.Kalmış olsa böyle konuşmazlar.

mezun olunca işim garanti olsun inanın borç umrumda olmaz.Ama ailemden hiç para almayarak krediyle geçiniyorum şu an ve günde en az 4 kere toplu taşıma kullanıyorum sürekli toplu taşımaya yiyecek içeceklere kıyafetlere zam geliyor.İleride hem işsiz hem borçlu olmak istemiyorum.Lütfen bu öneri kabul edilsin.Bu krediyle geçinsek de,aldığımız gün barlar sokağında parayı yesek de ben kabul edilmesini isterim

TÜM YORUMLARI OKU (181)